ροή ειδήσεων

Σήμερα η ορκωμοσία του Προκόπη Παυλόπουλου



Στις 18.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας,... Προκόπη Παυλόπουλου, ενώπιον της Ολομέλειας. Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πριν από την ορκωμοσία, σε μία κίνηση που δημοσιογραφικές πηγές χαρακτηρίζουν ως «ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας», ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να μεταβεί στο Ίδρυμα «Κ. Καραμανλής» στη Φιλοθέη, όπου και βρίσκεται ο τάφος του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το Σάββατο, στις 12.00 το μεσημέρι, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, την Πρόεδρο της Βουλής, καθώς επίσης και από υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, και τον Αρχιεπίσκοπο.

Τα συγχαρητήριά τους θα υποβάλλουν επίσης η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων Διπλωματικών Αποστολών, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικού Σώματος, οι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης, της Βουλής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΑΕΙ και της Συνόδου των Προέδρων των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, οι πρόεδροι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Αρχών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *