ροή ειδήσεων

Ασφυξία λόγω κρίσης στα δημόσια νοσοκομεία



Έξι μήνες χρειάζεται να περιμένει κανείς για να εξεταστεί από γιατρό...
στην Α’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Και δυστυχώς δεν πρόκειται για την εξαίρεση. Η κρίση έχει προκαλέσει ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία, με τους ασθενείς να είναι εγκλωβισμένοι σε πολύμηνες αναμονές.
Με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ άνοιξαν αυτόματα οι πόρτες του ιδιωτικού τομέα για 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Η οικονομική αιμορραγία του Οργανισμού όμως έχει δημιουργήσει συνθήκες αποκλεισμού των ασθενών και από τις ιδιωτικές κλινικές. Ακόμη και η δωρεάν εξέταση από τη δεξαμενή των 5.000 συμβεβλημένων γιατρών στην πράξη έχει σχεδόν ακυρωθεί, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν χρυσά τα ραντεβού.
Μπλακάουτ στα τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων προκαλείται και από τον όλο αυξανόμενο αριθμό των ανασφάλιστων πολιτών που έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία. Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα», τα στατιστικά δεδομένα, οι μαύρες τρύπες στα οικονομικά του συστήματος και οι λίστες αναμονής περιγράφουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα χτυπήματα που δέχονται οι ευάλωτοι ασθενείς.
Για παράδειγμα, στην Ελλάδα εκτιμάται ότι πάνω από το 10% του πληθυσμού πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη. Και παρά την αυξητική τάση που καταγράφουν οι επιστήμονες, τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν. Η αναμονή για όσους θέλουν να εξεταστούν για τη συγκεκριμένη πάθηση στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα είναι 55 ημέρες, ενώ περίπου τριπλάσια είναι η αναμονή (123 ημέρες) στο Γ. Γεννηματάς.
Αντίστοιχα, στο ιατρείο πρώτης επίσκεψης στο Λαϊκό Νοσοκομείο το αμέσως επόμενο ραντεβού είναι σε 97 ημέρες, ενώ για την πρώτη εξέταση του διαβητικού παιδιού δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού στο ίδιο νοσοκομείο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *