ροή ειδήσεων

Το "ύστατο χαίρε" στον Άρη Μητσόπουλο



ΔΙΟΊΚΗΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ - ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ...

Σε κλίμα βαρύτατου πένθους, με στρατιωτικές τιμές και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τελέστηκε το μεσημέρι, η κηδεία του Αρη Μητσόπουλου, πατέρα του αείμνηστου τέως Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

Της κηδείας, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, προέστη ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο.

Ο Άρης Μητσόπουλος, που ήταν ταξίαρχος εν αποστρατεία, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 81 ετών, τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου, σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Στην κηδεία παρέστησαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Υγείας, οι Αρχηγοί του ΓΕΕΦ και της Αστυνομίας, ο Διοικητής της ΚΥΠ, ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα, ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας, οι Δήμαρχοι Λάρνακας, Αραδίππου και Αθηένου, βουλευτές, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Βοηθός Επιτελάρχης Πρώτης Μεραρχίας, Αντισυνταγματάρχης Ανδρέας Ζωνιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος και σημείωσε πως «σήμερα αποχαιρετούμε τον Βολιώτη αξιωματικό που γεννήθηκε το 1933 και διοίκησε μονάδες από τη Μυτιλήνη μέχρι τη Ρόδο και την Κύπρο. Τιμήθηκε με το χρυσό Σταυρό του Βασιλικού Τάγματος του Φοίνικος, με μετάλλιο στρατιωτικής Αξίας και παρασημοφορήθηκε με το χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Γεωργίου του Α».

Πρόσθεσε ότι ο Άρης Μητσόπουλος «μπροστάρης αξιωματικός, βρέθηκε στην Κύπρο το 1961 ως εκπαιδευτής των πρώτων αξιωματικών του νεοσύστατου τότε κυπριακού στρατού, ενώ μέχρι το 1982 υπηρέτησε στην Κύπρο άλλες δύο φορές». Είπε ακόμα ότι η δεύτερη ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος τον τιμά «για την προσφορά» του με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η πόλη της Λάρνακας που «τόσο αγάπησε» με την παρουσία του Δημάρχου και του πνευματικού ποιμενάρχη Μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Αποχαιρετιστήριο λόγο εκφώνησε η κόρη του εκλιπόντος Ευαγγελία Μητσοπούλου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Άρης Μητσόπουλος ευτύχησε «να αγαπήσει δύο πατρίδες και να τις έχει μέσα του σαν μία, να γεννηθεί Έλληνας της Ελλάδας, να μεγαλώσει παιδιά από την Κύπρο, να καμαρώσει εγγόνια που τον λάτρεψαν. Ευτύχησε να υπηρετήσει την πατρίδα του με πάθος σε δύσκολους καιρούς, ευτύχησε να αγαπήσει και να αγαπηθεί από τους πάντες και ευτύχησε να δει γύρω του τον γλυκύ απόηχο των αγαθών του προθέσεων και πράξεων, την ευγνωμοσύνη και τη χαρά του περίγυρου του».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Μητροπολίτη Κιτίου, τον Χωρεπίσκοπο Καρπασίας και εκ μέρους της οικογένειας. Στεφάνια κατατέθηκαν επίσης εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του Ευρωπαϊκού Κόμματος και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Ελλάδας, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών, των συμμαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξης 1956 και του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ελλάδος.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης οι αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, οι Δήμαρχοι Λάρνακας, Αραδίππου και Αθηένου, Υπουργοί, Βουλευτές, Οργανώσεις, Σωματεία, Σύνδεσμοι, Σύνολα, ιδιώτες και φίλοι του εκλιπόντος.

Πριν από την κηδεία η οικογένεια δέχθηκε συλλυπητήρια στην εκκλησία από πλήθος κόσμου, που έσπευσε να αποχαιρετήσει τον Άρη Μητσόπουλο.

Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Άρης Μητσόπουλος ετάφη στον οικογενειακό τάφο στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *