ροή ειδήσεων

Όλοι στο Δημόσιο! Αδιόριστοι ΑΣΕΠ, όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα και όσοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου γίνονται μόνιμοι!



Χωρίς έγκριση εταίρων και δανειστών η απόφαση αναμένεται να αποτελέσει ακόμη ένα πεδίο σύγκρουσης...


- Δεν έχει δημοσιονομικό κόστος η απόφαση λέει η κυβέρνηση, δεν είναι μονομερής ενέργεια
- Ποιοι και πως θα επιστρέψουν ή θα μονιμοποιηθούν στο Δημόσιο μέσα στους επόμενους μήνες

Με δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο η κυβέρνηση όχι απλά δεν βάζει τέλος στη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει πολλούς ακόμη... λογαριασμούς στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού χθες επανέρχονται στο Δημόσιο οι 3.900 διαθέσιμοι, οι απολυμένοι της ΕΡΤ ενώ μονιμοποιούνται με άμεση πρόσληψη οι 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δεν έχουν προσληφθεί ακόμη.

Οι παραπάνω θα υπολογιστούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται στη συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει εκεί.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κατρούγκαλος θα μονιμοποιηθούν περίπου 40.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι γνωστοί ως ΙΔΑΧ.

Μάλιστα σύμφωνα με την κυβέρνηση η κίνηση αυτή δεν αφορά στην διαπραγμάτευση καθώς δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι αυτοί ήδη μισθοδοτούνται από το κράτος.

Εταίροι και δανειστές εν μέσω διαπραγμάτευσης είναι βέβαιο ότι θα ζητήσουν κοστολόγηση όλων των παραπάνω ωστόσο η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει το θέμα από τη στιγμή που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. Είναι μια απόφαση που παίρνει η Ελλάδα, λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι.

Τι είπε ο υπουργός για τις μονιμοποιήσεις

Ο κ. Κατρούγκαλος ότι στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, θα περιλαμβάνεται πρόβλεψη για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ενώ σημείωσε ότι η μονιμοποίηση των παραπάνω υπαλλήλων δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος και ότι παράλληλα θα βοηθήσει στο σχέδιο της κυβέρνησης για μία αποδοτική και αποτελεσματική κινητικότητα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα αφορά το επιστημονικό προσωπικό των ανεξάρτητων Αρχών, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τους δικηγόρους με έμμισθη εντολή, ενώ το ασφαλιστικό τους καθεστώς θα παραμείνει στο ΙΚΑ

Όσον αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων υπαλλήλων, τόνισε ότι θα επιστρέψουν όλοι στο Δημόσιο, θα επιστρέψουν στο υπουργείο που ανήκουν, ενώ εθελοντικά θα μπορούν να συμμετέχουν και στη «μίνι» κινητικότητα.

Επίσης, με ρύθμιση στο ίδιο σχέδιο νόμου θα δοθεί η δυνατότητα σε περίπου 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ να επιλέξουν μία θέση σε ένα από τα υπουργεία που θα δηλώσουν, εντός των επόμενων ημερών, τις άμεσες ανάγκες τους σε ανθρώπινο προσωπικό, καθώς θα μπορούν να «απελευθερωθούν» από την προκήρυξη με την οποία πέτυχαν στο ΑΣΕΠ και θα τους επιτρέψει να επισπεύσουν τον διορισμό τους, δεδομένου ότι η διαδικασία πρόσληψής τους σε κενά του Δημοσίου θα προηγηθεί αυτής του διορισμού τους, σύμφωνα με την προκήρυξη στην οποία πέτυχαν.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *