ροή ειδήσεων

Αλλαγές στις αρμοδιότητες των σεκιούριτι θέλει η ΕΠΟ στα γήπεδα


Οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας... για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στα ελληνικά γήπεδα, όπως αυτές έχουν επισήμως κατατεθεί επανειλημμένα στην Πολιτεία κατατέθηκαν και πάλι, με αφορμή τα πρόσφατα απαράδεκτα επεισόδια τόσο σε ανώτερο επίπεδο, όσο και ανάμεσα σε οργανωμένους οπαδούς ομάδων.

Η αντιμετώπιση της βίας, με βασικό στόχο την δραστική μείωση των φαινομένων, αποτελεί ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα, όπως εκτιμά η ΕΠΟ, και η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (Πολιτεία, Αστυνομία, Δικαστικές Αρχές, Ομοσπονδία, Διοργανώτριες Αρχές, Π.Α.Ε. κλπ.) στη βάση ανάλογων συνεργασιών και θεσμικών κατακτήσεων που έχουν σημειωθεί την τελευταία τριακονταετία στις ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει η ΕΠΟ περιλαμβάνεται ειδικό εδάφιο που αναφέρεται αναλυτικά στο νέο αναβαθμισμένο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι Ιδιωτικές Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας. Ας δούμε τις πέντε προτάσεις της ΕΠΟ και πώς πρέπει να κινηθούν άμεσα οι ενδιαφερόμενες εταιρείες.

1. Η αστυνόμευση του εσωτερικού χώρου των γηπέδων ανατίθεται αποκλειστικά στις ίδιες τις ΠΑΕ, μέσω πιστοποιημένων και από την ΕΠΟ Ιδιωτικών Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας. Οι «φροντιστές ασφαλείας» διαθέτουν άδεια του κράτους και εφοδιάζονται θεσμικά με αυξημένες αρμοδιότητες μεταξύ των οποίων ηγ ευχέρεια να πραγματοποιούν σωματικούς ελέγχους χωρίς περιορισμό, να απαγορεύουν την είσοδο σε άτομα που κρίνονται επικίνδυνα για την πρόκληση επεισοδίων ή βρίσκονται υπό την επήρεια ουσιών ή οινοπνεύματος και να συλλαμβάνουν κάθε παραβάτη, ώστε στη συνέχεια αυτός να παραδίδεται στην Αστυνομία για τα περαιτέρω.

2. Καμιά Ιδιωτική Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας και το προσωπικό της που δεν είναι πιστοποιημένη, για το άθλημα του ποδοσφαίρου, από την ΕΠΟ και δεν έχει εφοδιαστεί το προσωπικό της με την Ειδική Ταυτότητα Πιστοποίησης δεν μπορεί να συνεργάζεται με ΠΑΕ. Το ίδιο συμβαίνει και με το προσωπικό της ΠΑΕ που είναι επιφορτισμένο με τον ίδιο ρόλο.

3. Η εκπαίδευση-πιστοποίηση του προσωπικού των εταιρειών και των ΠΑΕ έχει ετήσια ισχύ και ανανεώνεται κάθε χρόνο (όπως και η Ειδική Ταυτότητα) με ευθύνη της ΕΠΟ.

4. Στις εταιρείες και το προσωπικό τους επιβάλλονται, από την Πολιτεία, σε περιπτώσεις πλημμελούς άσκησης καθηκόντων συγκεκριμένες ποινές, που φτάνουν έως την αφαίρεση της πιστοποίησής τους ή της Ειδικής Ταυτότητας.

5. Οι δύο επαγγελματικές Λίγκες προωθούν την κεντρική διαχείριση της ιδιωτικής ασφάλειας στα γήπεδα με διαγωνισμό για την ανάδειξη μιας ή δύο εταιρειών που θα αναλάβουν το σύνολο των γηπέδων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *