ροή ειδήσεων

Πώς να ξεπεράσετε μια κρίση άγχους με φυσικό τρόπο



Η μέρα είναι δύσκολη και νιώθετε ήδη τους σφυγμούς να ανεβαίνουν...


Οι υποχρεώσεις πολλές, τα οικονομικά πιεσμένα, η υγεία, η εργασία και η διασκέδαση έχουν περάσει, δυστυχώς, σε δεύτερο πλάνο.

Κάπου εκεί, αισθάνεστε την αναπνοή σας να γίνεται πιο γρήγορη και πιο "ρηχή" και το μυαλό σας να είναι "κατακερματισμένο" σε δεκάδες σκέψεις. Ψάχνετε έναν τρόπο να ηρεμήσετε και να τα αντιμετωπίσετε όλα ψύχραιμα, αλλά δυσκολεύεστε.

Υπάρχουν ορισμένοι απλοί τόποι, τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε εκείνη την στιγμή και οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να βρείτε πάλι τον αυτοέλεγχο και την ψυχραιμία σας, όταν το άγχος σας αυξάνεται κατακόρυφα.


Χαμομήλι

Μερικές χημικές ενώσεις στο χαμομήλι (Matricaria recutita) συνδέονται με τους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου όπως και τα ηρεμιστικά φάρμακα. Μπορείτε επίσης να το πάρετε ως συμπλήρωμα σε μορφή τσαγιού, το οποίο περιέχει περίπου 1,2% απιγενίνη (ένα ενεργό συστατικό). Σε μια μελέτη από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, οι ασθενείς με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, οι οποίοι πήραν συμπληρώματα χαμομηλιού για οκτώ εβδομάδες είχαν μια σημαντική μείωση των συμπτωμάτων άγχους σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο (placebo).


Πράσινο τσάι

Περιέχει ένα σπάνιο αμινοξύ, την λ-θεανίνη. Έρευνα δείχνει ότι η λ-θεανίνη βοηθά να μειωθεί ο αυξανόμενος ρυθμός της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση την στιγμή μιας κρίσης άγχους. Σε μια μελέτη, άνθρωποι που ήταν επιρρεπείς στο άγχος ήταν πιο ήρεμοι και πιο συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια ενός πειράματος, όταν έπαιρναν 200 χιλιοστόγραμμα λ-θεανίνης εκ των προτέρων. Βέβαια, αυτή την ποσότητα θα την βρείτε σε πάνω από 5 κούπες πράσινου τσαγιού, αλλά η βασική αρχή είναι ότι η λ-θεανίνη συμβάλλει στην διαχείριση του άγχους.


Άσκηση

Η σωματική άσκηση κάνει καλό στον εγκέφαλο και είναι ένα ισχυρό "αντίδοτο" στην κατάθλιψη και το άγχος, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Αν ασκείστε σε τακτική βάση, θα έχετε περισσότερη αυτοεκτίμηση και θα νιώσετε πιο υγιείς.


Κρατήστε την αναπνοή σας

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να... σταματήσετε να αναπνέετε για πολλή ώρα, αλλά να εφαρμόσετε ένα απλό σύστημα αναπνοής γιόγκα που έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση του στρες και του άγχους. Πρόκειται για την τεχνική αναπνοής "4-7-8". Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εκπνεύσετε εντελώς από το στόμα και στη συνέχεια να εισπνεύσετε από τη μύτη σας και να μετρήσετε έως το 4. Μετά, κρατήστε την αναπνοή σας και μετρήστε έως το 7. Τέλος εκπνεύστε μετρώντας μέχρι το 8. Επαναλάβετε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.


Φάτε κάτι

Όταν έχετε μια κρίση άγχους μέσα στην ημέρα, αυτό μπορεί να σημαίνει ταυτόχρονα ότι το σάκχαρο στο αίμα σας πέφτει. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φάτε ένα απλό και γρήγορο σνακ, όπως μια χούφτα καρύδια, ή ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας, μαζί με ένα ποτήρι νερό ή ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *