ροή ειδήσεων

'Είμαι Έλληνας, αλλά δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ'



"Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ, ούτε διασκεδάζω... με τα χρήματα των Ευρωπαίων εταίρων μας. Εμένα η χώρα μου λέγεται Δημοκρατία της Τσεχίας και όχι Τσεχοσλοβακία που δεν υπάρχει πια. Είμαι Ισπανίδα αλλά δεν χορεύω φλαμέγκο και δεν μου αρέσει το χαμόν".


Φυλετικά, εθνικά και κάθε άλλου είδους ρατσιστικά στερεότυπα επιχειρούν να καταρρίψουν νέοι και νέες απ΄ όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας στην καμπάνια της οργάνωσης "Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων".

"Η εβδομάδα 14 - 22/03 έχει ορισθεί ως εβδομάδα κατά του ρατσισμού και η 21η του Μαρτίου ως η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων ως μέλος του δικτύου United against racism, του ιδρύματος Anna Lindh και άλλων παρόμοιων δικτύων της κοινωνίας των πολιτών πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων, με την ονομασία LOVE RACE-SICM" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Αρις Παράσχου.






Μία από τις δράσεις κατά του ρατσισμού υλοποιείται στο facebook, όπου προσκαλούνται όλοι να αναρτήσουν μια φωτογραφία τους και να γράψουν ένα στερεότυπο που δεν τους αρέσει, καταδικάζοντας μ' αυτό τον τρόπο ρατσιστικές συμπεριφορές που αφορούν την εθνικότητα, τη σεξουαλική ταυτότητα, τα άτομα με αναπηρίες ή οτιδήποτε άλλο προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εβδομάδας κατά του ρατσισμού, αλλοδαποί εθελοντές της ΜΚΟ που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας σε προγράμματα της οργάνωσης, επισκέπτονται φροντιστήρια ξένων γλωσσών, όπου συνομιλούν, στην μητρική τους γλώσσα, με μαθητές για ζητήματα ρατσισμού.

"Μέχρι το προσεχές Σάββατο, έχουμε προγραμματίσει επισκέψεις σε διάφορα φροντιστήρια όπου εθελοντές μας θα μιλούν τουρκικά, ιταλικά, σερβοκροάτικα, αγγλικά και γαλλικά σε μαθητές που βρίσκονται σε καλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας" ανέφερε ο κ. Παράσχου.




news247

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *