ροή ειδήσεων

Γιατί ο Ήσυχος δεν υπηρέτησε στο στρατό



Την αποκάλυψη ότι ο Κώστας Ήσυχος, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν...
έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία κάνει η εφημερίδα Παραπολιτικά.
Όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, με βάση το Σύνταγμα, «κάθε Ελληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων». Ενώ, λοιπόν, το συγκεκριμένο άρθρο έχει ισχύ για όλους τους Ελληνες πολίτες, είναι κάτι παραπάνω από γνωστό ότι οι περισσότεροι πολιτικοί της χώρας μας είτε δεν έχουν υπηρετήσει καθόλου είτε έχουν υπηρετήσει ελάχιστα, εκμεταλλευόμενοι ευεργετικές διατάξεις των νόμων, που οι ίδιοι φυσικά φτιάχνουν. Οι εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα είναι ελάχιστες. Και δυστυχώς σε αυτές δεν περιλαμβάνεται ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Αμυνας, Κώστας Ησυχος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι ομογενής τρίτης γενιάς. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

«Κατάταξη»
Στις 10 Μαρτίου έκανε τον γύρο του Διαδικτύου ανακοίνωση του υπουργού αναπληρωτή σύμφωνα με την οποία ο Κώστας Ησυχος «κατατάχθηκε» μαζί με τους άλλους νεοσύλλεκτους στο Κέντρο Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα, και πέρασε μαζί τους τις πρώτες δύσκολες ώρες της μετάβασης από την πολιτική στη στρατιωτική ζωή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπουργός αναπληρωτής χαιρέτησε στην πύλη του Κέντρου τους νέους που περίμεναν με τις αποσκευές τους για να μπουν στη διαδικασία κατάταξης. Ακολούθως, επιβιβάστηκε μαζί τους στο λεωφορείο που τους παρέλαβε από την πύλη και τους μετέφερε στο κτίριο όπου γίνονται οι διαδικασίες κατάταξης. Ο κ. Ησυχος, συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΚΕΤΘ, παρακολούθησε την πορεία που ακολουθούν οι νεοσύλλεκτοι στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάταξης. Πέρασε από τα συνεργεία-επιτροπές, όπου συλλέγονται τα πληροφοριακά στοιχεία των νεοσυλλέκτων, τα οποία στη συνέχεια αξιολογούνται και αξιοποιούνται για την απονομή της ειδικότητας και την τοποθέτησή τους. Παρακολούθησε την ενημέρωση που γίνεται κατά ομάδες στους κατατασσόμενους, όπου και τους απηύθυνε χαιρετισμό.
Μίλησε, μάλιστα, και με τους γονείς τους, ζητώντας τους να βοηθήσουν την πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση στην καταπολέμηση του βύσματος. «Σας θέλουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, να καταταγείτε στον πόλεμο κατά του βύσματος. Στις προτεραιότητές μας ως κυβέρνησης είναι ένα αδιάβλητο σύστημα τοποθετήσεων και μεταθέσεων των στρατιωτών, μακριά από παρεμβάσεις, που θα λαμβάνει υπόψη την οικογενειακή, αλλά και την οικονομική κατάσταση του καθενός, και θα δίνει κατ’ αρχήν προβάδισμα στα θύματα της ακραίας φτώχειας. Παράλληλα, θα παρέμβουμε στοχευμένα σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του στρατιώτη στη μονάδα του», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ησυχος.

Βιογραφικό
Σίγουρα, η συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργού αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας δεν θα ήταν άξια λόγου αν και για τον ίδιο δεν αποτελούσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Και αυτό γιατί δεν έχει υπηρετήσει στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του σημείωμα, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο κ. Ησυχος γεννήθηκε στο Μπουένος Αϊρες το 1957. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο αριστερό, μαθητικό και νεολαιίστικο, κίνημα της Αργεντινής. Από εκεί έφυγε οικογενειακώς για τον Καναδά, μετά την εγκαθίδρυση της χούντας. Είναι, δηλαδή, όπως και ο ίδιος λέει με υπερηφάνεια, ομογενής τρίτης γενιάς. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1980 μετά τις σπουδές του στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Γιορκ του Καναδά.
Δηλαδή, επέστρεψε στην πατρίδα σε ηλικία 23 ετών και, παρ’ όλα αυτά, δεν μπήκε στη διαδικασία να στρατευτεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο κ. Ησυχος δεν υπηρέτησε στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις όχι μόνο γιατί έκανε χρήση του νόμου για τέκνα ομογενών τρίτης γενιάς, αλλά και γιατί έχει και την αργεντίνικη υπηκοότητα. Ως εκ τούτου, επέλεξε και υπηρέτησε στις Ενοπλες Δυνάμεις της Αργεντινής, λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και προσληφθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία, όπου διετέλεσε συνδικαλιστής και αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ, ενώ το 2006 εξελέγη αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/3/15 19:48

    kalo lamogio kai aftos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/3/15 08:30

      Τι λες ρε βλάκα;Αφού έτσι λέει ο νόμος.Δηλαδη ποσες φορες πρεπει να παει φανταρος για να ικανοποιηθεις;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *