ροή ειδήσεων

Αρπάχτηκαν Σόιμπλε- Βαρουφάκη στο Eurogroup



Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στο Eurogroup ανάμεσα στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη...

Επίθεση από τον Β. Σόιμπλε και αλλους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με το νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην βουλή για τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε την κατάθεση του νομοσχεδίου ως «μονομερή ενέργεια» καθώς δεν είχε ενημερωθεί σχετικά το Eurogroup.

Απαντώντας ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, δήλωσε ότι «ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο καθώς η χώρα έχει πληγεί από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην χώρα τα πέντε τελευταία χρόνια».

Ακολούθησε παρέμβαση του Γέρουν Ντάισελμπλουμ ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να ενημερώνεται το Eurogroup και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για τέτοιες ενέργειες και ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον θα υπάρχει σχετική ενημέρωση από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πηγές του Μ. Μαξίμου η ενημέρωση των θεσμών για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν σημαίνει διαβούλευση όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά απλή συνεννόηση για νομοσχέδια που εχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *