ροή ειδήσεων

Καλεσμένοι σε... online γάμους και βαφτίσεις με έναν κωδικό



Εχετε λάβει ποτέ πρόσκληση σε γάμο που να περιέχει έναν κωδικό; Μην εκπλαγείτε.... εάν σας συμβεί, καθώς τώρα διατίθεται νέα υπηρεσία απευθείας παρακολούθησης γάμων ή βαφτίσεων μέσω διαδικτύου, για όσους θα ήθελαν να είναι εκεί αλλά δεν μπόρεσαν.

Τη δυνατότητα παρακολούθησης του γάμου ή της βάφτισης αγαπημένων προσώπων, όσο μακριά και αν είναι κανείς, προσφέρει αυτό το νέο, εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο δημιούργησε ο 30χρονος Σεραφείμ Παππάς. Το πρόβλημα συγγενών ή φίλων, που αδυνατούν λόγω απόστασης να προσέλθουν σ’ έναν γάμο συναντάται συχνά, ιδιαίτερα όταν το μυστήριο τελείται μακριά από τον τόπο κατοικίας ή όταν ο ίδιος ο καλεσμένος διαμένει σε άλλη περιοχή. Με τη νέα αυτή υπηρεσία απαλλάσσεται το ζευγάρι από την ανάγκη φιλοξενίας των καλεσμένων, ενώ συγγενείς και φίλοι βγαίνουν από τη δύσκολη θέση να πρέπει να αρνηθούν την πρόσκληση λόγω... απόστασης, που συνεπάγεται μεταξύ άλλων και κόστος.

Ο 30χρονος Σεραφείμ Παππάς, που είναι ηλεκτρονικός, απέσπασε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών και σχημάτων, που διοργάνωσε το INNOVATHENS, με την ιδέα και την υλοποίηση της ζωντανής αναμετάδοσης γάμων και βαφτίσεων. Ελλείψει κεφαλαίου, ο κ. Παππάς είχε απευθυνθεί παλαιότερα σε ένα από τα προγράμματα καινοτομίας του ΟΑΕΔ ζητώντας μια «συντηρητική», όπως εξηγεί ο ίδιος, επιδότηση για να χρηματοδοτήσει την ιδέα του. «Η απάντηση του ΟΑΕΔ ήταν ότι το Livemoments.gr δεν αποτελούσε καινοτομία» περιγράφει έκπληκτος στην «Κ». Παρ’ όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και λίγο καιρό μετά ήρθε το δεύτερο βραβείο σ’ έναν διαγωνισμό με έμφαση στην... καινοτομία.

Το Livemoments.gr διαθέτει σε πολλαπλούς χρήστες ζωντανή μετάδοση τηλεοπτικής εικόνας, με πολύ υψηλή ποιότητα εικόνας μέσα από αξιόπιστο ιστότοπο και ιδιόκτητους servers, όπως εξηγεί ο κ. Παππάς. Πρόσβαση στην εικόνα δεν έχουν όλοι φυσικά, παρά μόνο οι κάτοχοι ειδικού κωδικού ο οποίος μάλλον δίδεται στους καλεσμένους μαζί με την... πρόσκληση.

Η βασική υπηρεσία που προσφέρεται είναι αυτή της αναμετάδοσης της εικόνας (και του ήχου φυσικά) του μυστηρίου, ωστόσο μπορεί να «ντυθεί» και με επιπλέον λειτουργίες. Στο Livemoments.gr μπορεί να επιλέξει κανείς την προσθήκη γραφικών που θα φαίνονται κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης ή ακόμη και τη δυνατότητα συνομιλίας (chat) με τους χρήστες ή τους θεατές του μυστηρίου.

Η γέννηση της ιδέας

Πώς προέκυψε, όμως, η ιδέα; Ο κ. Παππάς προσπάθησε να λύσει ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε το χωριό του στην Αιτωλοακαρνανία. Με δεδομένο ότι το live-streaming είναι βασικό κομμάτι του επαγγελματικού του αντικειμένου, αναζήτησε έναν τρόπο να μεταδίδει, μέσω αυτού, αγώνες της ομάδας μπάσκετ του χωριού του. Στη συνέχεια πρόσθεσε και την κάλυψη των πανηγυριών. Οταν διαπίστωσε ότι η απήχηση ήταν τεράστια σε όσους διέμεναν στην Αθήνα ή σε συγχωριανούς του που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, αναζήτησε τρόπους να εφαρμόσει την υπηρεσία και σε άλλες εκδηλώσεις. Κι έτσι ήρθαν οι γάμοι και οι βαφτίσεις. Βασικό του κοινό εκτιμά ότι θα είναι οι εκατοντάδες αλλοδαποί που έρχονται στη χώρα μας, προκειμένου να παντρευτούν σ’ ένα από τα πολλά νησιά ή κάποιο επαρχιακό χωριό. Οι γάμοι, για παράδειγμα, στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη αποτελούν βασικό πόλο έλξης για την υπηρεσία που προσφέρει, όπως εκτιμά ο ίδιος.

Καθώς βρίσκεται στην αρχή της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, εξηγεί ότι το επόμενο βήμα είναι η δικτύωση με διοργανωτές γάμων και φωτογράφους.

Το κόστος της υπηρεσίας (της βασικής υπηρεσίας) ανέρχεται σε 350 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ) για τις εκδηλώσεις στην Αθήνα, ενώ για απομακρυσμένες περιοχές, ο πελάτης αναλαμβάνει και τα έξοδα μετακίνησης. Με τους έως τώρα υπολογισμούς που έχει κάνει, το αρχικό κεφάλαιο που χρειάζεται, προκειμένου να «πατήσει» στα πόδια της η επιχείρηση, θα προσεγγίσει τα 45.000 ευρώ. Ο ίδιος έχει ήδη καλύψει τον πρώτο γάμο, όπου το ζευγάρι είχε πολλούς συγγενείς στο εξωτερικό. «Οσο αυξάνεται ο όγκος της δουλειάς τόσο θα μπορούμε να επενδύουμε στην ιδέα μας, γιατί κεφάλαιο ουσιαστικό δεν έχουμε» εκμυστηρεύεται στην «Κ» ο κ. Παππάς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *