ροή ειδήσεων

SOS !!! Ανακαλείται παιχνίδι για νήπια: Κίνδυνος πνιγμού!


Πρόγραμμα ανάκλησης παιχνιδιών «Cartoon Tool Playset»... μάρκας Stylish με κωδικό 36523 εκτελεί η εταιρεία Νικόλαος Κ. Κορακάκης AE, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας...
Στην Ελλάδα έχουν διατεθεί 144 τεμάχια. Το προϊόν είναι ένα σετ πλαστικών παιδικών εργαλείων, όπου στις άκρες τους έχουν μορφές cartoon (κινούμενων σχεδίων) και περιέχει 11 πλαστικά εργαλεία διαφορετικού τύπου και διαστάσεων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους και να ταιριάξουν με άλλα παιχνίδια.

Η σήμανση του προϊόντος αναφέρει ότι προορίζεται για παιδιά άνω των τριών ετών και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτού από παιδιά μικρότερης ηλικίας επειδή υπάρχει κίνδυνος πνιγμού. Ωστόσο, δεδομένων των χαρακτηριστικών του προϊόντος, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει και έλεγχος για χρήση αυτού και από παιδιά μικρότερα των τριών ετών.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, το προϊόν απέτυχε στις δοκιμές για παιδιά μικρότερα των τριών ετών. Συγκεκριμένα από το προϊόν μπορεί να αποκολληθούν μικρά κομμάτια και να υπάρξει κίνδυνος πνιγμού.
Μετά από αυτό, η εταιρεία Νικόλαος Κ. Κορακάκης, οικειοθελώς σταμάτησε την εισαγωγή και την πώληση αυτών των προϊόντων και ανέλαβε την υποχρέωση να ειδοποιήσει τους πελάτες που έχουν αγοράσει το προϊόν, έτσι ώστε σε συνεργασία με αυτούς να αποσυρθεί ή να καταστραφεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και η εταιρεία Νικόλαος Κ. Κορακάκης συνιστούν στους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το δίνουν προς χρήση σε παιδιά μικρότερα των τριών ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση: info@premium-toys.com.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *