ροή ειδήσεων

Περιοδικό TNT: Επτά πράγματα που πρέπει να δει ένας τουρίστας στη Ελλάδα [εικόνες]



Ελληνικά νησιά, αρχαιολογικοί χώροι, γαλάζιες θάλασσες, σπηλιές και υποβρύχιες ιαματικές πηγές... Το βρετανικό περιοδικό TNT παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ένας τουρίστας πρέπει οπωσδήποτε να δει όταν επισκεφτεί τα ελληνικά νησιά.

Βόλτα στην Ακρόπολη

Μετά από την άφιξη στην Αθήνα και πριν ταξιδέψετε σε οποιοδήποτε νησί της Ελλάδας, μια βόλτα στην Ακρόπολη επιβάλλεται. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και εξερευνήστε το πιο διάσημο αρχαίο θαύμα της Αθήνας, την Ακρόπολη. Περπατήστε στους δρόμους της αρχαίας πόλης, είναι πραγματικά μια εμπειρία που κόβει την ανάσα.



Σπήλαιο Μελισσάνης – Κεφαλονιά

Τα ελληνικά νησιά διαθέτουν πολλές εντυπωσιακές σπηλιές χάρη στη διαβρωτική δύναμη της Μεσογείου. Μια σπηλιά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και είναι το Σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά. Με θέα στον ουρανό είναι ένας παράδεισος κάτω από την επιφάνεια της γης.



Πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Πιθανώς το πιο εκπληκτικό φυσικό τοπίο σε οποιοδήποτε από τα νησιά, το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη είναι η λατρεία των πεζοπόρων. Μπαίνοντας στο φαράγγι από την πάνω είσοδο του, νιώθεις σαν να είσαι σε έναν άλλο κόσμο, ένα κόσμο της φαντασίας, που οραματίζονταν οι συγγραφείς κάποιας επικής αναζήτησης. Διαθέτει θέα που θα σας αφήσει άφωνους, αλλά και συναρπαστικά μονοπάτια πεζοπορίας, διαβάσεις πεζών, παλιά γεφύρια από σχοινί και ήπια ποτάμια.



Εξερευνήστε ένα ακατοίκητο νησί

Από τα χιλιάδες νησιά της Ελλάδας, μόνο περίπου τα 300 κατοικούνται. Αρα είναι πιθανό να και κάποιο ακατοίκητο. Συχνά είναι ορεινό και καλύπτεται από πυκνή βλάστηση. Αυτά τα ερημονήσια είναι ιδανικά για όσους από εσάς επιθυμούν να τα εξερευνήσουν.



Κάντε κατάδυση και κολύμβηση με αναπνευστήρα στην Μήλο

Ενα πράγμα που πρέπει να κάνετε στην Ελλάδα είναι να κολυμπήσετε με αναπνευστήρα ή να κάνετε καταδύσεις εάν αισθάνεστε πραγματικά τολμηροί. Για τους κολυμβητές, πολλά νησιά προσφέρουν απίστευτους κοραλλιογενείς υφάλους για εξερεύνηση, με έντονη υποβρύχια ζωή. Μπορεί ακόμη και να φανείτε τυχεροί και συναντήσετε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα της Μεσογείου θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών και των χελωνών. Ωστόσο, αν η κατάδυση είναι περισσότερο στα γούστα σας, κατευθυνθείτε προς το νησί της Μήλου, όπου σχολές καταδύσεων θα σας πάνε για να εξερευνήσετε ναυάγια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και τις απίστευτες υποβρύχιες θερμές πηγές.



Περίπατος στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Το νησί της Σαντορίνης δημιουργήθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη πριν από αιώνες, και είναι ιδανικό για τους πεζοπόρους. Με χαμηλά φαράγγια και υψηλά βράχια και βουνά, αυτή η εμπειρία υπόσχεται άφθονη, γραφική θέα. Συνιστάμε να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε την πεζοπορία σας στην Οία, όχι μόνο επειδή είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι της πόλης, αλλά και γιατί φημίζεται για τα κομψά λευκά πέτρινα σπίτια αλλά και για το ηλιοβασίλεμα.



Ιστιοπλοΐα

Η ιστιοπλοΐα είναι ίσως η απόλυτη εμπειρία που μπορείτε να έχετε στα ελληνικά νησιά. Παρέχει τη δυνατότητα για απεριόριστες ευκαιρίες για εξερεύνηση και αναψυχή. Με το δικό σας ιστιοπλοϊκό σκάφος, μπορείτε να εξερευνήσετε τα ακατοίκητα νησιά, να δέσετε επάνω στην Οία της Σαντορίνης και κατευθυνθείτε στη Μήλο για κατάδυση.



iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *