ροή ειδήσεων

Έλληνας φοιτητής "τα χώνει" στον Ντάισελμπλουμ [video]



Αντιμέτωπος με ομάδα Ελλήνων φοιτητών που τον αποδοκίμασαν για τη λιτότητα στην Ελλάδα ήρθε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά από...

εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Delft της Ολλανδίας.
Μάλιστα, ένας φοιτητής απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Eurogroup κατηγορώντας τον για την πολιτική της λιτότητας αλλά και για τα δημοσιεύματα με ανθελληνικό περιεχόμενο.
«Συνεχίζετε να δίνετε δάνεια στην Ελλάδα για να πληρώσει άλλα δάνεια. Το πρόβλημα είναι ότι γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση. Προωθείτε συστηματικά εδώ και πέντε χρόνια τη λιτότητα, ακόμη και εδώ στην Ολλανδία. Προτείνατε περικοπές 6 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό την περασμένη χρονιά και αυτό σημαίνει ότι θα περικόψετε ποσά για την εκπαίδευση, την υγεία, για όλα. Και την ίδια στιγμή επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό το πράγμα στον Τύπο, να λέγεται ότι κάθε Ολλανδός έχει δώσει 700 ευρώ απευθείας σε κάθε έλληνα», είπε ο φοιτητής στον κ. Ντάισελμπλουμ.
Ο Ολλανδός αξιωματούχος τον άκουσε υπομονετικά απάντησε πως:
"Το πρόβλημα στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες δεν προκαλείται από τις Βρυξέλλες τονίζοντας πως η Ευρώπη προσπαθεί να παρέχει βοήθεια ενώ επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιρλανδίας που επωφελήθηκε από το πρόγραμμα στήριξης"
«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική. Είναι ο μόνος δρόμος προκειμένου να μπορέσει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη, αυτό θέλω εγώ όπως και εσείς», προσέθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ δίνοντας το χέρι στον Έλληνα φοιτητή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *