ροή ειδήσεων

Πάνω από 10.000 μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μέσω θαλάσσης το α΄ τρίμηνο


Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έχει εισέλθει στη χώρα μας με διάφορα... μέσα μέσω θαλάσσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 ανέρχεται σε 10.445 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού σώματος -ελληνικής ακτοφυλακής. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που πέρασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας ανερχόταν σε 2.863 άτομα.

Μόνο τον μήνα Μάρτιο του 2015, πέρασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6.498 παράτυποι μετανάστες. Τα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο κύμα φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών είναι η Μυτιλήνη που βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο, με περίπου 4.500 παράτυπους μετανάστες και ακολουθούν η Χίος η Λέρος και η Σάμος.

Τον κώδωνα του κινδύνου, για τις μεταναστευτικές ροές που κατακλύζουν τη χώρα μας και είναι αδύνατο να ελεγχθούν με βάση τις υπάρχουσες δυνάμεις και υποδομές του Λιμενικού Σώματος, οι οποίες, όπως αναφέρει, θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα, κρούει ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης. Ο κ. Μηταράκης υποστηρίζει ότι «από στοιχεία των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος η κατάσταση με τους μετανάστες γίνεται εντελώς ανεξέλεγκτη και ότι με τα σημερινά δεδομένα το 2015 θα φτάσουν στην χώρα μας πάνω από μισό εκατομμύριο».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *