ροή ειδήσεων

Σε ιδιώτες πρόκειται να δοθεί το ΑΚΤΑΙΟΝ με μίσθωμα 140.000 ευρώ το χρόνο


Στη λύση της ενοικίασης του ΑΚΤΑΙΟΝ σε ιδιώτη προσανατολίζεται... η ΔΕΡΑΜ. Α.Ε. Αυτή η λύση είναι τεκμηριωμένα η πιο συμφέρουσα ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να αποφέρει τα μέγιστα δυνατά κέρδη στην ανώνυμη εταιρεία του δήμου. Συγκεκριμένα, η ΔΕΡΜ. Α.Ε. απευθύνθηκε σε εταιρεία που ασχολείται με τη δημόσια λογιστική ο.τ.α. ζητώντας τη διενέργεια μελέτης σχετικά με την καλύτερη οικονομική απόδοση των ακινήτων της. Η εταιρεία αποφάνθηκε ότι τόσο το ΑΚΤΑΙΟΝ όσο και η Όασις ή το Συσσίτιο στην Παλιά Πόλη, το Ροδίνι και οι καντίνες θα αποδίδουν καλύτερα εάν παραχωρηθούν σε ιδιώτες με μηνιαίο μίσθωμα.

Ο διαγωνισμός για το ΑΚΤΑΙΟΝ βρίσκεται στη φάση σύνταξης και στόχος είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την παραχώρηση και των υπόλοιπων ακινήτων σε ιδιώτες με μηνιαίο μίσθωμα το επόμενο εξάμηνο. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Γ. Κούρτης το ΑΚΤΑΙΟΝ δεν μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνισιτκά καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται υλικά πρώτης ποιότητας π.χ. επώνυμα αλλαντικά, αναψυκτικά κλπ. καθώς οι δαπάνες των προμηθειών ελέγχονται από τον επίτροπο που επιβάλει την προμήθεια των οικονομικότερων ειδών πάντα. Επιπλέον δεν έχει τη δυνατότητα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού. Πέρυσι δε η χρονιά έκλεισε με το ταμείο να είναι μείον κατά 87.000 ευρώ στο ΑΚΤΑΙΟΝ, ενώ με το ετήσιο μίσθωμα εξασφαλίζονται τουλάχιστον τα 147.000 ευρώ το χρόνο!

Επόμενη κίνηση είναι οι πέντε καντίνες στις κεντρικές παραλίες της Ρόδου που βρίσκονται στη διαδικασία νομιμοποίησής τους και η προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρησή τους.



*Η εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένη ΟΑΣΗ που πρόκειται να παραχωρηθεί σε ιδιώτη με μηνιαίο μίσθωμα.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε το πρωί στην ΔΕΡΜ Α.Ε. ο διαγωνισμός για τον καθαρισμό των παραλιών της Ρόδου.Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Κούρτης, οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα καθώς έχει ήδη εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση παραχώρησης των παραλιών στους δήμους. Απομένει να έρθει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου ώστε να παραχωρηθούν πλέον και επίσημα στην ΔΕΡΜ. Α.Ε. οι παραλίες. Μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την παραχώρηση των παραλιών στη ΔΕΡΜ.Α.Ε. θα γίνει το πολύ σε ένα δεκαήμερο η διαδικασία δημοκρασίας των πόστων των ομπρελάδων (ήδη έχει γίνει προεργασία από τη δημοτική επιχείρηση).


“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει συνολικά το σχέδιο αξιοποίησης των επιχειρήσεων που ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΔΕΡΜ Α.Ε. όπως το ΑΚΤΑΙΟΝ, το ΡΟΔΙΝΙ, η ΟΑΣΙΣ και το ΣΥΣΣΙΤΙΟ ώστε να παραχωρηθούν σε ιδιώτες με μηνιαίο μίσθωμα. Η σχετική μελέτη έχει ήδη προχωρήσει και στόχος είναι η αναπτυξιακή πορεία μέσα στο επόμενο εξάμηνο’ λέει ο κ. Κούρτης.

Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού περιλαμβάνεται η βελτίωση των υπηρεσιών στο ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΥ, στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ και, βεβαίως, οι ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

Όσον αφορά την ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ, έχουν ήδη γίνει πολλές παρεμβάσεις στο κατάστημα που πουλάει τα παραδοσιακά προϊόντα, ενώ προωθείται η ανακαίνιση των WC και των άλλων παρεχομένων υπηρεσιών. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Κούρτης δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εμφάνιση και λειτουργία των παραλιών με απαραίτητες βελτιώσεις όπως ο καθαρισμός, οι θέσεις των ομπρελάδων και η με κάθε τρόπο πάταξη του παρεμπορίου και των παράνομων δραστηριοτήτων (μασέρ κ.λπ.) ‘Φέτος είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το παρεμπόριο με κάθε τρόπο. Σε περίπτωση που αντιληφθούμε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα θα αφαιρούνται άδειες”, δήλωσε ο κ. Κούρτης.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/4/15 11:44

    Φαγώθηκε κάποτε ο δήμος να πάρει το Ακταίον και έγινε το έλα να δεις! Ηθελε να κάνει τον επιχειρηματία ο δήμος με απάτες, βολέματα ημετέρων και ότι παρανομία μπορείς να φανταστείς. Και μετά σου λέει πως φτάσαμε ως εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/15 20:12

    Που πάτε ρε με τέτοια μυαλά? Ενοίκιο 11.000 τον μήνα ποιός τρελός θα σας το πάρει? Καλά, περιμένετε και θα φάτε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *