ροή ειδήσεων

Απελευθερώνται 1.950 κρατούμενοι



Σε πιλοτική εφαρμογή τα «βραχιολάκια»...
Ανοίγουν σύντομα οι πόρτες των φυλακών για 1.700-1.950 κρατούμενους, καθώς ψηφίζεται μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης της χώρας, ενώ παράλληλα θα μπει σε εφαρμογή και το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης με τα γνωστά «βραχιολάκια».

Οι αποφυλακίσεις αφορούν διάφορες κατηγορίες (υπερήλικες, ασθενείς, ανάπηρους, ανήλικους, τοξικομανείς κτλ) και θα γίνονται σταδιακά μετά από τον έλεγχο των Αρχών. Ευνοϊκότερες συνθήκες προωθούνται και για ισοβίτες καθώς μειώνεται κατά ένα έτος το όριο της ποινής που πρέπει να έχουν εκτίσει για να μπορούν να ζητήσουν υφ’ όρον απόλυση σύμφωνα με το Έθνος.

Στις εκθέσεις αξιολόγησης που κατατέθηκαν στη Βουλή προαναγγέλεται επίσης η σταδιακή προώθηση 5 Προεδρικών Διαταγμάτων για την ξεχωριστή ίδρυση και λειτουργία ισάριθμων κέντρων ανοιχτής η ημιελεύθερης διαβίωσης για την εφαρμογή αναμορφωτικών και θεραπευτικών μέτρων για τους ανηλίκους.

Πώς θα λειτουργούν τα «βραχιολάκια»

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή για την ηλεκτρονική επιτήρηση 250 κρατουμένων. Το «βραχιολάκι» θα φοριέται στο πόδι, πάνω από τον αστράγαλο και εφόσον λόγοι υγείας δεν το επιτρέπουν θα τοποθετείται στον καρπό του χεριού. Για τη λειτουργία του θα απαιτείται σταθερή τηλεφωνική σύνδεση στην κατοικία του επιτηρούμενου. Η εταιρεία οφείλει να ειδοποιεί αμέσως τις αρμόδιες αρχές για κάθε παραβίαση του συστήματος.

Η εφαρμογή θα γίνει σε 50 καταδίκους που κρατούνται στη Βόρεια Ελλάδα, σε 50 ανήλικους κρατούμενους των φυλακών Αυλώνα με κατοικία στην Αττική, σε 100 προφυλακισμένους με κατοικία στην Αττική και σε 50 υποδίκους ή καταδικασμένους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κρατουμένων με κατοικία στην Αττική.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *