ροή ειδήσεων

Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ρώσων η Αττική, η Κρήτη και η Ρόδος το καλοκαίρι του 2015



Η σημερινή οικονομική κατάσταση στη Ρωσία ασκεί σημαντική πίεση στους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες,... αποδυναμώνει τις εξερχόμενες ροές προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και ως εκ τούτου δε θα είναι μια εύκολη τουριστική χρονιά για τις εισερχόμενες ροές από τη Ρωσία.

Οι δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής στη ΜΙΤΤ, στην οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά, περιελάμβαναν τη διανομή προωθητικού υλικού, αλλά και τη διεξαγωγή διαγωνισμού με έπαθλο ένα τριήμερο ταξίδι δύο ατόμων στην Περιφέρεια Αττικής. Στις b2b συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού (Tour Operators, δημοσιογράφους κ.λπ.), προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη ρωσική τουριστική αγορά.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση στη Ρωσία ασκεί σημαντική πίεση στους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες, αποδυναμώνει τις εξερχόμενες ροές προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και ως εκ τούτου δε θα είναι μια εύκολη τουριστική χρονιά για τις εισερχόμενες ροές από τη Ρωσία.

Υπάρχουν όμως ενθαρρυντικές ενδείξεις για την Ελλάδα, χάρη στην ενεργοποίηση του Υπουργείου Τουρισμού, των ελληνικών περιφερειών και του ιδιωτικού τομέα. Για το καλοκαίρι φαίνεται ότι στην κορυφή των προτιμήσεων των Ρώσων θα είναι η Αττική, η Κρήτη, και η Ρόδος.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, ψηλά στο ενδιαφέρον Ρώσων μεσαίου και υψηλού οικονομικού επιπέδου φαίνεται να είναι το yachting, οι διακοπές σε υψηλού επίπεδου τουριστικές μονάδες και ο λατρευτικός Ορθόδοξος τουρισμός. Σύμφωνα δε με τις απόψεις των περισσότερων ταξιδιωτικών πρακτόρων (Tour Οperators) “δε θα πρέπει να προκύψει κανένα πρόβλημα για τη τρέχουσα σεζόν”.



Από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της παρουσίας της Περιφέρειας Αττικής στη ΜΙΤΤ είναι η απόφαση, σε συνεργασία με την ομοσπονδία της ρωσικής ιστιοπλοΐας, της διοργάνωσης του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “Upper Volga Race” στην Ελλάδα από το 2016.

traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *