ροή ειδήσεων

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 22χρονου ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Θλίψη, οργή και αηδία προκαλεί η στάση των επίσημων στρατιωτικών και πολιτικών αρχών... απέναντι στο ζήτημα των απωλειών νέων ανθρώπων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.
Και η νέα πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα ακολουθεί τη τακτική των προγενέστερων ΥΕΘΑ, που συνιστούσαν την μη καταγραφή και δημοσιοποίηση των πραγματικών στοιχείων που αφορούσαν τα ατυχήματα, τις απόπειρες αυτοκτονιών, του συνόλου των αυτοκτονιών και των απωλειών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Ο πιο καθοριστικός τρόπος αλλοίωσης αυτών των δεδομένων είναι η μη ανακοίνωση τους από το ΓΕΣ.
Αν ακόμη και σήμερα κάποιος διαβάσει τις αναρτήσεις στο army.gr και τις σχετικές ανακοινώσεις των Υπευθύνων Τύπου του ΓΕΣ, θα διαπιστώσει ότι αυτές δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά μεγέθη των δραματικών αυτών περιστατικών.

Θυμίζουμε επίσης την αποτυχημένη τελικά προσπάθεια της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να συγκαλύψει τις ευθύνες των υπευθύνων στρατιωτικών που προκάλεσαν το θάνατο του 22χρονου συναδέλφου Νικήτα στο ΚΕΕΜ Σπάρτης. Μια άθλια μεθόδευση που έπεσε στο κενό εξαιτίας της συγκλονιστικής προσπάθειας της οικογένειας του άτυχου παλικαριού, των συναδέλφων του, φιλότιμων δημοσιογράφων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Δυστυχώς το άθλιο αυτό φαινόμενο εμφανίζεται ξανά στην περίπτωση της τραγικής απώλειας ενός ακόμη 22χρονου συναδέλφου, που υπηρετούσε στη Ρόδο, στο 542 ΜΚ/ΤΕ.
Και πάλι το ΓΕΣ δεν κάνει το ελάχιστο: δεν βγάζει ούτε μια ανακοίνωση!
Όμως τα προβλήματα της νεολαίας γιγαντώνονται. Δυστυχώς δεν αντέχουν όλοι. Μόνο στη Ρόδο πρόσφατα χάθηκαν 4 παιδιά!
Το θέμα είναι να εξετάσουμε τι τα οδήγησε σε αυτή την ανεπανόρθωτη επιλογή, τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα.
Και ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, του κοινού αγώνα, της Ανατροπής της αστικής πολιτικής που μας αμαυρώνει το παρόν και μας στερεί το όνειρο και την ελπίδα για το μέλλον.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 22χρονος ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ-ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΟ 542 ΜΚ/ΤΕ


Πριν ακόμη συνέλθει η ροδιακή κοινωνία από τις αυτοκτονίες των προηγουμένων ημερών, αλλά και τις απόπειρες αυτοκτονίας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, έρχεται στον θλιβερό κατάλογο να προστεθεί ακόμη ένας θάνατος νέου ανθρώπου.
Ένα 22χρονο παλικάρι, που σύμφωνα με τους φίλους του υπηρετούσε στο 542 ΜΚ/ΤΕ, φέρεται να έθεσε τέρμα στη ζωή του, σήμερα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, οι αστυνομικές αρχές ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στο σημείο ενώ η εισαγγελέας υπηρεσίας έδωσε εντολή να γίνει εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.
Από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, προκύπτει ότι ο 22χρονος έβαλε από μόνος του τέρμα στη ζωή του, ακολουθώντας τη φίλη του η οποία επίσης έβαλε τέλος στη ζωή της και βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην πόλη της Ρόδου πριν από μερικές μέρες.
Το γεγονός έχει προκαλέσει τρομερή ανησυχία στην κοινωνία της Ρόδου καθώς πρόκειται για την 4η αυτοκτονία σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων στο νησί της Ρόδου.
Εμείς εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους του άτυχου παλικαριού.
Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ΓΕΣ δεν έχει βγάλει ακόμη ανακοίνωση, ενώ στα περισσότερα μέσα που εντοπίσαμε την είδηση δεν αναφέρεται ότι ο 22χρονος υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *