ροή ειδήσεων

Έβγαλε 2,4 εκατ. δολάρια σε 28 λεπτά από ένα tweet!



Πλουσιότερος κατά 2,4 εκατομμύρια δολάρια έγινε την Παρασκευή ένας trader μέσα σε μόλις 28 λεπτά, βασιζόμενος σε ένα και μόνο tweet...
Όλα ξεκίνησαν στις 3 Απριλίου από τις πληροφορίες που ήθελαν την Intel να βρίσκεται σε συζητήσεις εξαγοράς με την Altera. Μέχρι το απόγευμα οι φήμες οργίαζαν, όμως τίποτα δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως. Ωστόσο, στις 3:33 μμ της ίδιας ημέρας ένας trader αγόρασε options για περίπου 300.000 μετοχές της Altera. Οι μετοχές είχαν τιμή strike 36 δολαρίων, ενώ η τιμή διαπραγμάτευσης τη δεδομένη στιγμή ήταν στα 34 δολάρια. Έτσι, η επιλογή αυτή δεν προτιμήθηκε από πολλούς trader, καθώς έκριναν πως θα πλήρωναν 36 δολάρια για μετοχές 34 δολαρίων, την ώρα που οι επιλογές τις οποίες θα αγόραζαν έληγαν στα μέσα Απριλίου. Δεν κόστιζαν πολύ , γύρω στα 0,35 δολάρια η μία ή περίπου 110.000 δολάρια για όλο το trade.

Όμως, μέσα σε δύο λεπτά οι μετοχές της Altera είχαν «παγώσει» στην είδηση της συγχώνευσης με την Intel . Όταν η μετοχή «ξανάνοιξε» περίπου στις 3:40μμ, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 28 %. Η μετοχή έκλεισε στα περίπου στα 44,50 δολάρια . Αυτό σήμαινε ότι οι επιλογές που είχαν αγοραστεί για 0,35 δολάρια άξιζαν πλέόν σχεδόν 8,50 δολάρια ή συνολικά περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια δολάρια από ό,τι πριν 28 λεπτά.

Πολλές φορές οι trader έχουν εσωτερικές εμπιστευτικές πληροφορίες όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο deal. Στην περίπτωση της Altera, όμως, αυτό που έκανε τον trader πλουσιότερο κατά 2,4 εκατομμύρια δολάρια ήταν ένα tweet! Πιο συγκεκριμένα, στις 3:32μμ. μία δημοσιογράφος της Wall Street Journal έγραψε ένα tweet αναφερόμενη σε πιθανή συμφωνία, παραπέμποντας σε σχετικό άρθρο. Το link του tweet απλώς κατεύθυνε τους αναγνώστες στην αρχική σελίδα της εφημερίδας . Παράλληλα, εμφανίστηκε ένας σχετικός τίτλος στην υπηρεσία ειδήσεων WSJ, όμως άρθρο για το θέμα δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τις 3:39, τέσσερα λεπτά δηλαδή αφότου σταμάτησε η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένας γρήγορος trader θα μπορούσε να εκτελεστεί τη συναλλαγή σε σχεδόν ένα λεπτό, όμως υπήρξε κάποιος σκεπτικισμός στο chat room κάποιων trader ως προς το αν αυτό ήταν δυνατό. Μια πολύ καλύτερη εξήγηση είναι πως η συναλλαγή έγινε από έναν υπολογιστή. Πριν από μερικά χρόνια, οι συναλλαγές υψηλής συχνότητας ήταν σχετικά σπάνιες. Όμως σήμερα, είναι πολύ πιο συχνές.

Πηγή Fortunegreece.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *