ροή ειδήσεων

30 χρόνια πριν: οι t.o's υπογράφουν αυξήσεις σε δραχμές από 25% έως 40%...



Η είδηση, που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε πριν από 30 χρόνια, το καλοκαίρι του 1985: ...


"Σχεδόν πρόθυμα δέχθηκαν οι περισσότεροι ξένοι τουρ οπερέιτορ την αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων για το 1986, που κυμαίνεται από 25-40% κατά περιοχή.

Ελάχιστοι, όμως, υπέγραψαν συμβόλαιο σε συνάλλαγμα. Τις καλύτερες τιμές πέτυχαν οι ξενοδόχοι της Κρήτης και Ρόδου και μετά της Κέρκυρας. Η αύξηση στις τιμές στην Κω κυμάνθηκε από 3ο-35%.

Η προθυμία που έδειξαν οι τουρ οπερέιτορ στις παραπάνω αυξήσεις σε δραχμές οφείλεται στο ότι οι ξένοι περιμένουν κάποια επίσημη υποτίμηση τη δραχμής ή βασίζονται στην φυσιολογική διολίσθηση της δραχμής απέναντι στα ξένα νομίσματα".

Παρεπιμπτόντως, το τουριστικό συνάλλαγμα του 1985 ανήλθε σε σχεδόν 205 δισ.δραχμές... H μέση κατά κεφαλή δαπάνη των τουριστών στη χώρα μας το 1984-85 ήταν 22 δολάρια την ημέρα. Το 35% των τουριστών διέμενε στη χώρα μας από 11-14 ημέρες, το 18% από 15 έως 21 ημέρες, το 36% κάτω από 10 ημέρες και το 11% πάνω από 22 ημέρες. Μέση διαμονή, δηλαδή, ήταν οι 14 ημέρες.

Το 63% διέμενε σε ξενοδοχεία και το 29% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια...

Η φτηνή Ελλάδα, βεβαίως, προκαλούσε φαινόμενα overbooking. Έτσι έλαβε ευρεία (αρνητική) δημοσιότητα στο εξωτερικό η περίπτωση ξενοδόχου στην Κω που έβαλε ζευγάρι Άγγλων τουριστών να κοιμηθεί στο χώρο του πλυντηρίου, τον οποίο είχε μετατρέψει σε τρίκλινο δωμάτιο, χωρίζοντάς τον με σεντόνια!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *