ροή ειδήσεων

Ρωσία: 4η επιλογή η Ελλάδα στις αναζητήσεις του Μαρτίου- πρώτη η Αίγυπτος



Παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις που καταγράφονται στη ρωσική αγορά για ταξίδια... στο εξωτερικό το Μάρτιο του 2015 είναι μειωμένες κατά 29% σε σχέση με πέρυσι, τα στοιχεία της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης της Ρωσίας, Yandex, δείχνουν ότι οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί, ανάμεσα στους οποίους και η Ελλάδα, συγκέντρωσαν αυξημένο ενδιαφέρον από τους Ρώσους συγκριτικά με το Μάρτιο του 2014, λόγω της ενίσχυσης του Ρουβλίου, ειδικά έναντι του Ευρώ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δεδομένων της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, ATOR, τον περασμένο Μάρτιο, πραγματοποιήθηκαν 6,2% περισσότερες αναζητήσεις Ρώσων για ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ποσοστό που ανεβάζει το σύνολο των αναζητήσεων αυτών σε 3,5 εκατ.

H Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των χωρών του εξωτερικού με τη μεγαλύτερη ζήτηση των χρηστών της Yandex, με αύξηση στις αναζητήσεις της τάξης του 9,6% σε σχέση με τις αντίστοιχες του Φεβρουαρίου του 2015. Καθόλη τη διάρκεια του Μαρτίου το ευρώ υποχώρησε σημαντικά, κάτι που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Ρώσων για ταξίδια στην Ελλάδα. Επιπλέον, παρά τη μεγάλη πτώση στα μεγέθη κρατήσεων στους τουρ οπερέιτορ, το κόστος εβδομαδιαίου ταξιδίου στην Ελλάδα το Μάρτιο με διαμονή σε τρίστερο ξενοδοχείο ξεκινούσε από 400 ευρώ.

Ωστόσο, σε σύγκριση με πέρυσι, η συνολική ζήτηση από Ρωσία για Ελλάδα καταγράφει μεγάλες απώλειες που φθάνουν στο 57%.

Η Ελλάδα το Μάρτιο είχε τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης ανάμεσα στους κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης και της περιοχής του Λένινγκραντ (3.284 αναζητήσεις, 238%) και της ευρύτερης περιοχής της Μόσχας (8.174 αναζητήσεις, 188%). Δείκτης συχνότητας αναζητήσεων πάνω από 130% παρατηρήθηκε στις περιοχές Tula, Tver και Magadan, στη Δημοκρατία των Σαχά και στις περιοχές Γιαμάλ-Νένετς και Αυτόνομη Νένετς.

Οι τουρ οπερέιτορ που αναζητούνται πιο συχνά για ταξίδια στην Ελλάδα είναι οι Pegas Touristik, Mouzenidis and Biblio Globus.

Το ενδιαφέρον για διακοπές στην Κύπρο ήταν αυξημένο κατά 39% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ σε σχέση με το Μάρτιο του 2014 ήταν μειωμένη κατά 40,8%. Εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, η πτώση του ευρώ έχει καταστήσει τη χώρα ελκυστικό προορισμό για τους Ρώσους. Να σημειωθεί ότι οι χρήστες της Yandex ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τις οικονομικές διακοπές στην Κύπρο.

Οι Ρώσοι που ενδιαφέρθηκαν για διακοπές στην Κύπρο το Μάρτιο του 2015, προέρχονται από την περιοχή του Λένινγκραντ, τη Μόσχα, Νόβγκοροντ και Τβερ. Δεν παρατηρήθηκε αύξηση του ενδιαφέροντος σε άλλες περιοχές.

Οι πιο πολλοί Ρώσοι προτίμησαν διακοπές στην Κύπρο με τον τουρ οπερέιτορ Biblio-Globus.

Εναλλακτικές χώρες η Τουρκία και η Ελλάδα.

Στην κορυφή η Αίγυπτος

Η Αίγυπτος ήταν η νούμερο 1 τάση ανάμεσα στους χρήστες της Yandex το Μάρτιο, με το 37,8% όσων είχαν πρόθεση να κάνουν κράτηση για ταξίδι στο εξωτερικό, να προτιμά τη χώρα.

Η ζήτηση του Μαρτίου είναι κατά 2,4% μεγαλύτερη συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, ενώ σε σχέση με την αντίστοιχη που καταγράφηκε το Μάρτιο του 2014, φέτος παρατηρείται αύξηση της τάξης του 11,3%. Ανάμεσα στις δημοφιλέστερες χώρες των Ρώσων στο εξωτερικό, η Αίγυπτος είναι η μοναδική που παρουσιάζει αύξηση και στις πωλήσεις σε σύγκριση με πέρυσι.

Παράλληλα με τις αναζητήσεις για διακοπές στην Αίγυπτο, οι πιο συχνές αναζητήσεις έγιναν και για προορισμούς της Τουρκίας και της Ταϊλάνδης. Οι περισσότεροι Ρώσοι που αναζητούν διακοπές στην Αίγυπτο, καταφεύγουν στους τουρ οπερέιτορ Pegas Touristik, Biblio Globus και Tez Tour.

Το μέγεθος των αναζητήσεων για διακοπές στην Τουρκία, το Μάρτιο του 2015 ήταν αυξημένο κατά 14,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 39,6% σε σχέση με το Μάρτιο του 2014. Οι δημοφιλέστεροι τουρ οπερέιτορ για διακοπές στην Τουρκία ήταν οι Pegas Touristik, Tez Tour, Anex Tour και Biblio Globus.

To ενδιαφέρον για διακοπές στην Ταϊλάνδη ήταν μειωμένο κατά 76% σε σχέση με πέρυσι. Το μερίδιο στο σύνολο των αναζητήσεων, ανήλθε για το Μάρτιο του 2014 σε 10,4% ενώ το Μάρτιο του 2015 αντιστοιχεί σε 4,4%. Η έλλειψη οικονομικών πακέτων διακοπών τη χαμηλή σεζόν κάνουν τη χώρα λιγότερη δημοφιλή για τους Ρώσους. Ως εναλλακτικός προορισμός της Ταϊλάνδης αναδεικνύεται η Αίγυπτος, το Βιετναμ και η Κίνα.

Η ζήτηση για ταξίδια στην Ιταλία το Μάρτιο του 2015 ήταν αυξημένη κατά 10,9% σε σχέση με τον προηγουμένο μήνα, ενώ συγκριτικά με το Μάρτιο του 2014 ήταν μειωμένη κατά 68%. Ως εναλλακτική όσων αναζήτησαν διακοπές στην Ιταλία, καταγράφεται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τσεχία και η Γερμανία.

Η ζήτηση για διακοπές στο Βιετναμ εμφανίζεται μειωμένη κατά 15,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο ενώ η μείωση έναντι του Μαρτίου του 2014 φτάνει το 39,7%. Εναλλακτικοί προορισμοί του Βιετνάμ για τους Ρώσους είναι η Ταϊλάνδη, τα ΗΑΕ και η Ινδία.

Η Ισπανία ήταν ο έβδομος δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων χρηστών της Yandex τον Μάρτιο του 2015, και μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να σκαρφαλώσεις 3 θέσεις επάνω στην κατάταξη. Για την Ισπανία καταγράφεται μικρή ανάκαμψη του ενδιαφέροντος, όμως το ποσοστό της ζήτησης είναι μικρότερο σε σχέση με πέρυσι. Εναλλακτικοί προορισμοί είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τουρκία.

Η Τσεχία σκαρφάλωσε στην 10η θέση των πιο περιζήτητων προορισμών του εξωτερικού, με αύξηση 29% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Σε σχέση με πέρυσι, η ζήτηση παρουσιάζεται μειωμένη κατά 55,8%. Εναλλακτικοί προορισμοί Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία.

Η Κίνα ήταν ο 9ος δημοφιλέστερος προορισμός, με τη ζήτηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο να είναι μειωμένη κατά 6,7% και τη ζήτηση σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 να είναι μειωμένη κατά 45,6%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *