ροή ειδήσεων

Αντιβίωση χωρίς συνταγή είχε πάρει ο άτυχος 44χρονος



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν φαρμακοποιοί και ΙΣΑ...
Την ανάγκη χορήγησης φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αφορμή το θάνατο 44χρονου ασθενή στο Ηράκλειο. Ο άτυχος άνδρας, με συμπτώματα φαρυγγίτιδας, πήρε αντιβίωση χωρίς ιατρική συνταγή με αποτέλεσμα μετά από 4 ημέρες να εισαχθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Βενιζελείου και εν συνεχεία διασωληνωμένος να μεταφερθεί από τους γιατρούς του Νοσοκομείου στην εντατική, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Σύλλογος ζητά από τον υπουργό Υγείας να ρυθμιστούν νομοθετικά άμεσα οι ποινές που θα αφορούν στη χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, διότι, όπως αναφέρει. «δεν πρέπει να κλάψουμε άλλα θύματα από αυτή την αλόγιστη κατάσταση». Είναι τραγικό, προσθέτει ο ΙΣΑ «να πεθαίνουν κατ' αυτό τον τρόπο ασθενείς, ενώ ο ιατρός θα μπορούσε να είχε χορηγήσει την ενδεδειγμένη θεραπεία σώζοντας τον ασθενή».

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος, τονίζει πως η συνταγογράφηση και η χορήγηση των φαρμάκων είναι πολύ σοβαρό θέμα, και πρέπει να γίνεται μόνο από τους επιστήμονες της υγείας που είναι οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.

Η συνταγογράφηση των φαρμάκων αποτελεί μια σημαντική δικλείδα ασφαλείας, αλλά για να λειτουργήσει το σύστημα χωρίς να επιβαρυνθεί τελικά ο ασθενής θα πρέπει να υπάρξει και η κατάλληλη υποδομή, αναφέρει ο κ. Λουράντος, θέτοντας και την παράμετρο της εύκολης πρόσβασης των ασθενών στο Σύστημα Υγείας. Εξηγεί ότι ο ασφαλισμένος θα πρέπει να βρίσκει όποτε θέλει και όπου θέλει γιατρό της κατάλληλης ειδικότητας για να συνταγογραφεί. Στο σχεδιασμό αυτό, επισημαίνει, μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα η ύπαρξη των χιλιάδων φαρμακείων και η άριστη διασπορά τους σε ολόκληρη την χώρα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *