ροή ειδήσεων

Γεμάτη αυτοκίνητα η Παλιά Πόλη - Το αδιαχώρητο σημειώθηκε με την άφιξη 5.500 επιβατών κρουζιερόπλοιων


Την Τετάρτη έδεσαν στη Ρόδο τρία κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας 5500 τουρίστες... οι οποίοι ως συνήθως προτίμησαν μία περιήγηση στην Παλιά Πόλη, η οποία ήταν γεμάτη αυτοκίνητα με αποτέλεσμα αντιδήμαρχοι να καλούνται να κάνουν τους …τροχονόμους!

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο δήμαρχος ανέφερε καταρχήν ότι εδώ και δύο εβδομάδες γίνονται προσπάθειες για τον ευπρεπισμό της Παλιάς Πόλης και του κέντρου της Ρόδου από τα συνεργεία του δήμου και ότι σταδιακά η εικόνα θα βελτιωθεί πάρα πολύ, ανεξάρτητα από τις όποιες ελλείψεις και τα προβλήματα. Όσον αφορά την είσοδο στην Παλιά Πόλη ο δήμαρχος είπε ότι έχει ξεκινήσει η συντήρηση στις μπάρες στις εισόδους της Παλιάς Πόλης.

Αναλυτικά ο δήμαρχος ανέφερε: “Είναι πολύ ευχάριστο που άνοιξε η τουριστική περίοδος και που την πρωταπριλιά είχαμε 5500 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. ‘Ηταν ένα καλό ποδαρικό αυτό και μακάρι να συνεχισθούν έτσι τα πράγματα. Μπορεί να σχολιάζουν κάποιοι ότι δεν είμαστε έτοιμοι για την σεζόν. Εδώ και δύο εβδομάδες όμως τα συνεργεία καθαριότητας και πρασίνου ήταν στην Παλιά Πόλη επειδή γνωρίζαμε για τις αφίξεις τουριστών. Συνάντησα επίσης τον εργολάβο της ΔΕΗ και μου είπε ότι τα έργα θα είναι έτοιμα τη μεγάλη εβδομάδα.

Υπάρχουν προφανώς αδυναμίες. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τους δημοτικούς αστυνόμους, αν θα έλθουν στο δήμο, ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους. Αν μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε για τη φύλαξη της Παλιάς Πόλης, τη στάθμευση και τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Προς το παρόν ο εργολάβος ήλθε να εγκαταστήσει τις μπάρες για να απαγορεύεται η είσοδος στην παλιά πόλη… Θα ζητήσω από την αστυνομική διεύθυνση μία συνάντηση όχι σαν τις καθιερωμένες αλλά μία ξεχωριστή συνάντηση με βάση την πραγματική κατάσταση που έχει να κάνει με την τήρηση της τάξης, την ευταξία τόσο στη Μεσαιωνική Πόλη όσο και στο Μαντράκι”

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *