ροή ειδήσεων

Σενάρια ΤΡΟΜΟΥ! Μεγάλη Πέμπτη το μεγάλο ελληνικό κραχ! Ξεμένουμε από ρευστό!



Το ποσό που πρέπει να βρει η Ελλάδα μέσα σε δύο μέρες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο...
Υπολογίζεται ότι Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη η χώρα πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ....
Συνολικά η Ελλάδα πρέπει τη Μεγάλη Τετάρτη να αναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια 1,4 δισ. εκ των οποίων τα 750 εκατομμυρίων ευρώ ανήκουν σε ξένους επενδυτές, οι οποίοι δεν προτίθενται να επαναγοράσουν ομόλογα.


Αμέσως μετά, τη Μεγάλη Πέμπτη η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει δόση 450 εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τις ημέρες αυτές και τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη θα «τρέχει» το Euroworking Group και κάπως έτσι σε συνδυασμό με τα ποσά κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να επαναφέρουν το σενάριο για κραχ στις αργίες του Πάσχα με τα γνωστά μέτρα για περιορισμό κίνησης κεφαλαίων κλπ.
Μάλιστα με πολύ νόημα κάποιοι θυμίζουν ότι αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα το Δημόσιο πρέπει να πληρώσει μισθού, στις 15 Απριλίου, και κάπως έτσι με βάση τη ρήση του Α. Τσίπρα λένε ότι η Ελλάδα από 8 Απριλίου ως 15 θα κληθεί να επιλέξει εάν θα πληρώσει του δανειστές της ή τους μισθούς.
Η Bank of America-Merril Lynch εξηγεί σε έκθεσή της ότι εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, δεν θα σημάνει αυτόματα πιστωτικό γεγονός. Η Ελλάδα αναμένεται να ξεμείνει από ρευστό στις 20 Απριλίου, όταν πρέπει να πληρωθούν τόκοι 80 εκ. ευρώ στην ΕΚΤ.
Από τη στιγμή που δεν θα πληρωθεί η δόση, οι διαδικασίες που θα κινηθούν τόσο από το ΔΝΤ όσο και από τους Ευρωπαίους διαρκούν περίπου ένα μήνα, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει το Μάιο

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *