ροή ειδήσεων

Αγαθονήσι: Γέννησε δίδυμα πάνω στο πλωτό του λιμενικού



Μια 33χρονη πρόσφυγας από το Καμερούν γέννησε πρόωρα δύο δίδυμα αγοράκια... πάνω σε πλωτό του Λιμενικού, τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2014 στο Αγαθονήσι.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση σωτηρίας των δύο βρεφών. Με συντονισμό δράσεων των Λιμενικών Αρχών Σάμου και Πάτμου, υπό την εποπτεία του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα νεογνά, βάρους 1.800 γραμμαρίων το καθένα, μαζί με τη μητέρα τους, μεταφέρθηκαν με Super Puma στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου και τοποθετήθηκαν σε θερμοκοιτίδες.

«Επίκειται άμεσα η διακομιδή τους στο Γενικό Κρατικό Νικαίας» σημείωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου Γιώργος Ραγκούσης, «ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες επιβίωσης των δύο πρόωρων νεογνών, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μας κατά το πρώτο τρίωρο μετά τον τοκετό, σε κατάσταση υποθερμίας και με τον πλακούντα να μην έχει αποχωριστεί των σωμάτων τους».

Οι λιμενικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης 37 ανθρώπων από φουσκωτό που έπλεε ακυβέρνητο βορειοανατολικά του Αγαθονησίου, βοήθησαν την 33χρονη στον απρόσμενο εν πλω τοκετό αλλά και στην αεροδιακομιδή της ίδιας και των παιδιών της με το Super Puma. «Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από αυτό που το καθήκον αλλά και ο ανθρωπισμός μας επιβάλλει…» δήλωσαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2015» εντόπισε το κατεστραμμένο φουσκωτό και σημαντικό αριθμό μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγαθονησίου.

Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή δύο ακόμα περιπολικών σκαφών από τις Λιμενικές Αρχές Σάμου και Πάτμου, ενός ναυαγοσωστικού του Λιμενικού, ιδιωτικού σκάφους, καθώς και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μητέρα των παιδιών, ο σύντροφός της και τρεις ακόμη παράτυπα εισελθόντες, καθώς και τα δύο νεογέννητα μεταφέρθηκαν με το Super Puma στη Σάμο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Οι υπόλοιποι περισυνελέγησαν από ιδιωτικό σκάφος και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Αγαθονησίου. Εκεί, παραμένουν στον Αστυνομικό Σταθμό, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *