ροή ειδήσεων

Τα ΚΑΝΑΛΙΑ το ΕΚΡΥΨΑΝ! Εθνικής σημασίας επίσκεψη Ρώσου αξιωματικού στα Καλάβρυτα- Δείτε τι συγκλονιστική κίνηση έκανε!! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)



ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ…
ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΥΨΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ!
Συγκλόνισε η κίνηση Ρώσου αξιωματικού κατά την επίσκεψη στο μουσείο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος

Το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφθηκαν αξιωματικοί και πλήρωμα του ρωσικού ιστιοφόρου «Kruzenshtern». Αφού παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τις διηγήσεις των γεγονότων του Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα, μπήκαν στο χώρο του Μουσείο.

Εντυπωσιακή η κίνηση Ρώσου Αξιωματικού όπου ανέβηκε πάνω στην προθήκη που… βρίσκεται η ναζιστική σημαία που κυμάτιζε τα μαύρα χρόνια της κατοχής στα Καλάβρυτα δίνοντας το δικό του μήνυμα ενάντια στο ναζισμό, όπως διαβάζουμε στο Kalavrytanews.com.




Την ιστορική σημαία του Κόκκινου Στρατού που υψώθηκε στις 30 Απριλίου του 1945 πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ (καγκελαρία της Γερμανίας) στο Βερολίνο και σηματοδότησε την νίκη απέναντι στο Ναζισμό, έφεραν μαζί τους οι Ρώσοι ναύτες και ύψωσαν στα Καλάβρυτα μπροστά στο μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.




Ηταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ: «Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»
Παρόλο που δεν είχαν τελειώσει οι μάχες και τα ναζιστικά στρατεύματα συνέχιζαν να αμύνονται μέσα στο Βερολίνο, το γεγονός είχε ξεχωριστή σημασία.





Ηταν πια φανερό,σύμφωνα με το Olympia.gr, πως ο πόλεμος στην Ευρώπη από στιγμή σε στιγμή τελείωνε οριστικά.
Φυσικά τα κανάλια απέκρυψαν παντελώς αυτή την επίσκεψη ιστορικής σημασίας που αποδεικνύει ποιοί ειναι οι πραγματικοί σύμμαχοι.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *