ροή ειδήσεων

Ευθύμιος Λέκκας: «Υψηλός ο βαθμός ετοιμότητας για σεισμό»



Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη...
«Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και ο βαθμός ετοιμότητας είναι πάρα πολύ υψηλός», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, κατά την διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηρακλείου για την επιχειρησιακή ετοιμότητα που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας.

Παράλληλα εμφανίσθηκε καθησυχαστικός για τη μετασεισμική ακολουθία των 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κάσου, προσθέτοντας ότι «χθες βράδυ η αντίδραση μας ήταν άμεση, και ο σεισμός ήταν μια άσκηση σε πραγματικές συνθήκες».

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι η κρατική μηχανή με προεξάρχοντα τον ΟΑΣΠ ήρθε σε άμεση επιχειρησιακή εμπλοκή με όλους τους φορείς της Πολιτείας, την Περιφέρεια Κρήτης, τους δήμους, όπως επίσης και με τα Δωδεκάνησα. Διαπιστώθηκε, όπως είπε, «ότι δεν υπάρχουν ζημιές, γεγονός που μας οδηγεί σε πάρα πολύ θετικά συμπεράσματα».

Παράλληλα ο ίδιος εκτίμησε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα είναι πλήρης και είναι η καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να υπάρξει για να συμπληρώσει: «Το ότι δεν υπήρχαν ζημιές σημαίνει ότι το δομημένο περιβάλλον της Ελλάδας, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων είναι τέτοιο ούτως ώστε να ανταπεξέρχεται σε τέτοιους μεγάλους σεισμούς».

Μάλιστα ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι αυτό προήλθε μετά από προσπάθειες δεκαετιών από τον ΟΑΣΠ για την κατάρτιση των αντισεισμικών κανονισμών με τη συνεργασία των ελλήνων επιστημόνων.

Επίσης υπογράμμισε ότι έχουμε έναν αντισεισμικό σχεδιασμό και κανονισμό από τον οποίο προκύπτουν ασφαλή κτίρια και υποδομές και «αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε μεγαλύτερα μεγέθη».

Τέλος, έκανε λόγο, για άριστο επιχειρησιακό επίπεδο μεταξύ ΟΑΣΠ-Περιφέρειας Κρήτης και δήμων και ανέφερε ότι χθες είχε επικοινωνία και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, ευτυχώς δεν αντιμετωπίσαμε κάτι σοβαρό, εκτός της μεγάλης ανησυχίας που σημειώθηκε», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειαρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ακολούθως τόνισε ότι ο μηχανισμός σε επίπεδο Κρήτης τέθηκε σε συναγερμό με την εκδήλωση του σεισμού και «διαπιστώσαμε την ετοιμότητα μας», όπως είπε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως επρόκειτο για μια άσκηση που εξελίχθηκε σε πραγματικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηρακλείου συζητήθηκε επίσης το πλαίσιο προετοιμασίας του μηχανισμού για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις πυρκαγιές.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *