ροή ειδήσεων

ΤΕΛΟΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ «ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΜΑ»!



ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ....
Διαφορετικό αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι για τους λουόμενους που δεν θα μπορούν πια να απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία τους «πάνω στο κύμα», σύμφωνα με τη νέα απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για τον τρόπο παραχώρησης των παραλιών.


Τέλος στα τραπεζάκια και τις ξύλινες πλατφόρμες «πάνω στο κύμα» για το καλοκαίρι του 2015!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νέα απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα, οι ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από το κύμα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για όλους τους λουόμενους που επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώνουν το αντίστοιχο αντίτιμο.

Περισσότερα έσοδα και στο Δημόσιο



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, η παραχώρηση των παραλίων σε ιδιώτες αλλάζει άρδην, αυξάνοντας και τα έσοδα του Δημοσίου, καθώς βάσει του νέου νόμου το ποσοστό των μισθωμάτων που θα καταλήγει στο Δημόσιο αυξάνεται από 20% σε 30%.

Ωστόσο, παραμένει στην ίδια φιλοσοφία της «μαζικής» παραχώρησης των παραλιών στους δήμους, αντίθετα με τις υποδείξεις πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα και, αντίθετα με τις προηγούμενες, θα έχει διάρκεια ζωής 2 ετών, δίνοντας για πρώτη φορά στους δήμους το δικαίωμα να συνάψουν διετείς συμβάσεις μίσθωσης παραλιών.

Η απόφαση ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να μισθωθούν τμήματα παραλιών σε δήμους ή ιδιώτες για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης λουομένων (λ.χ. ξαπλώστρες με ομπρέλες), θαλάσσιες δραστηριότητες και καντίνες.

Έτσι λοιπόν, για φέτος οι λουόμενοι πριν κατευθυνθούν στις παραλίες θα πρέπει να γνωρίζουν τις νέες απαγορεύσεις για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται



Για πρώτη φορά απαγορεύεται ρητώς η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες. Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, με την εξαίρεση των ξύλινων διαδρόμων.

Αυξάνεται από 3 μέτρα σε 5 μέτρα η απόσταση που πρέπει να διατηρείται ελεύθερη ανάμεσα στην όποια χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες) και το κύμα.
Οι τροχήλατες καντίνες μπορούν να μισθώσουν τον μισό χώρο από πέρυσι (έως 15 τ.μ., έναντι 30 τ.μ. που ίσχυε μέχρι και το 2014). Οι καντίνες απαγορεύεται να έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις.

Απαγορεύονται οι «αφαιρούμενες σκιάδες» (τέντες ή κατασκευές σκίασης) στις παραλίες (πέρυσι επιτρεπόταν να καταλαμβάνουν έως 20 τ.μ. εκάστη).

Απαγορεύεται η μίσθωση ακτών με αυθαίρετες κατασκευές (πέρυσι αρκούσε να έχει υποβληθεί αίτημα νομιμοποίησης, ανεξαρτήτως της τύχης του).

Εκτός από τις υπέρ των λουομένων (και κατά του χάους) τροποποιήσεις, η απόφαση περιλαμβάνει και μερικές οικονομικού ή διοικητικού τύπου βελτιώσεις.

Η πιο σημαντική είναι ότι αυξάνει το ποσοστό του μισθώματος που αποδίδεται στο Δημόσιο από 20% σε 30%. Επίσης, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα υπογραφής διετούς σύμβασης, καθώς η ΚΥΑ έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις της, όμως, η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών διατηρεί τη φιλοσοφία της άνευ εξαιρέσεων παραχώρησης όλων των παραλιών (η εξαίρεση κάποιων εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των δήμων), κάτι που είναι αντίθετο με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, η απόφαση δεν υπογράφεται και από τον υπουργό Περιβάλλοντος.

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/4/15 18:19

    Στην αρχαία Καμειρο εκτος απο ξαπλοστρες και τραπεζια μεχρι και μαγαζι έστησαν στήν παραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/15 20:56

    sti lindo!!!paralia kai rixane mpeta !!faliraki t aidia !!kala sti tsamika to ela nadeis!!!alla ola ayta einai ptsmata mrosta stis kataseyeys ton xenodoxon !!!ekei den yparxei nomos !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/4/15 21:03

    εσυ που γραφεις κ νομιζεις ότι τα ξερεις όλα ελα νακαθισεις 12 ωρες στον ηλιο να καθαριζεις και να προσφερεις εργο κι αν κατσεις μια μερα να μου τριπυσεις τη μυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/15 08:08

      Σιγά ρε μαρθα Βουρτση κάθεται λέει 12 ώρες δεν μας λέει όμως ποσά βγάζει εεεεεε λαμογια έτσι και δεν πάτε με τον νομό θα πάει η μήνυση Σύννεφο.. επίσης στην Καλλιθέα παράγοντες χτίζουν πάνω στα βράχια για να βάλουν ξσπλοστρες οι 3καντινες οασις Τάσος κτλ

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος19/4/15 00:13

    Γιατι εσενα ποιος σε φωναξε να προσφερεις???? οι πολιτες το αντιθετο θελουν, να φυγετε ολοι και να μην πληρωνει ουτε ξαπλωστρες ουτε τιποτα. Ολα αυτα τα αγαθα ανηκουν στους πολιτες και οποιος τα εμπορευεται ειναι παρανομος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/4/15 00:28

    3 μέτρα απόστασης δεν τηροντουσαν ποτε τώρα έγιναν 5 μέτρα να δείτε που φέτος θα μπορούμε να κάτσουμε σε περίπου 1 μέτρο από την θάλασσα που θα αφήσουν έτσι για τα μάτια του κόσμου κενό από τις ομπρέλες στην παραλία . επιτέλους ας υπάρξει ένα τηλέφωνο να καταγγέλλει ανώνυμα ο καθένας τις παρανομίες και να έρχεται επί τόπου κλιμάκιο ελέγχου.Αν θέλουμε να προστατεψουμε τον τουρισμό μας πρέπει να υπάρχει έλεγχος για την τήρηση των νόμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/4/15 13:16

    ναι ρα χαμενε προσφερουμε κανε μια βορτα σε ολη τη ροδο κι αν δεις καθαρη παραλια σφιρα μου νομιζετε ότι παμε τζαπα πλυρονουμε τα παντα ενοικια φπα φορους κ μιλας κιι από πανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/4/15 13:21

    ρε βλαχο σε τουριστικο μερος ζεις τιπροσφερεις στους ξενους πηγενε στην μαντρα σου να αρμεξεις κ αμια κατσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/6/15 21:58

    Ολα τα παραπανω απαγορευονται αλλα επιτρεπετε στον καθενα να απλωνει απο πεντε καλαμια ψαρεματος και να διωχνει οσους θελουν να κανουν το μπανιο τους η να απολαυσουν το ηλιοβασιλεμα. Σε λιγο θα βλεπουμε τους τουριστες με τα κυαλια να κανουν μπανιο στα απεναντι παραλια και εμεις θα τους κουναμε το μαντηλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *