ροή ειδήσεων

Συγκινητική βοήθεια από τους ντόπιους στους μετανάστες της Ρόδου



Τα βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης που πρόσφερε ο κόσμος...
ήταν τόσα που οι αρχές παρέδωσαν μεγάλες ποσότητες στον Ερυθρό Σταυρό

Κύμα ανθρωπιάς από τους Ροδίτες μετά το χθεσινό ναυάγιο που σημειώθηκε στο νησί και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Ήδη από τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας οι κάτοικοι του νησιού έσπευσαν να προσφέρουν βασικά αγαθά αλλά και είδη πρώτης ανάγκης για τους 90 μετανάστες που σώθηκαν χάρη στις προσπάθειες πολιτών, λιμενικών και διασωστών, καθώς η πρόσκρουση στα βράχια θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους επιβαίνοντες.

Η συντριβή του τουρκικού σκάφους (gületa) στα βράχια, είχε σαν αποτέλεσμα να διαλυθεί με τόση ευκολία που ακόμα και ένας έμπειρος δύτης με δυσκολία εκτιμά ότι πρόκειται για σκάφος 25-30 μέτρων.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του δήμου με τη συνδρομή των υπηρεσιών, μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα, συσκευασμένα φαγητά, σκεπάσματα αλλά και ρούχα στους εσωτερικούς χώρους του Λιμενικούς και του Αστυνομικού Τμήματος, όπου βρίσκονται από χθες το πρωί οι μετανάστες.



Η ανθρωπιστική βοήθεια από τους ντόπιους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι στιβαγμένες κούτες ήταν τόσες, που το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι αρκετές θα δοθούν και στον Ερυθρό Σταυρό για να αξιοποιηθούν δεόντως.

Την ίδια ώρα δυο έγκυες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου για προληπτικούς λόγους, ενώ από χθες νοσηλεύονται άλλα πέντε άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία τους, ενώ η ταυτοποίηση των στοιχείων τους θα γίνει άμεσα από τις ελληνικές αρχές.



Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να ολοκληρωθεί και η ταυτοποίηση των νεκρών από συγγενικά τους πρόσωπα που -συνηθίζεται να καλούνται σε τέτοιες περιπτώσεις – προκειμένου να πάρουν μαζί τους τις σωρούς για να ταφούν στην πατρίδα τους.

protothema


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *