ροή ειδήσεων

Έφθασαν οι πρώτοι Αυστριακοί στη Ρόδο!!!




- Έσοδα 5 εκ. ευρώ περιμένει η τοπική οικονομία από τη συμφωνία...
- Υποδοχή των πτήσεων charters που μετέφεραν τους Αυστριακούς συνταξιούχους της «Senioren Reisen» 


Μεγάλη υποδοχή επεφύλαξαν στα πρώτα group των Αυστριακών συνταξιούχων που αφίχθηκαν στο Διεθνή Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου την Τρίτη 7 Απριλίου 2015 η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου.
Τα επτά αεροπλάνα της εταιρίας Austrian Airlines μετέφεραν συνολικά 1.400 επιβάτες από τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Γκραντς της Αυστρίας.
Οι φίλοι της Ρόδου θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία των περιοχών Φαληρακίου και Ιξιάς.
Υπολογίζεται ότι στις επόμενες πέντε εβδομάδες θα αφιχθούν στο νησί άλλοι 8.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι οι οποίοι θα έρθουν στη Ρόδο μέσω του tour operator «Senioren Reisen» που έχει αναλάβει την ευθύνη των διακοπών τους, γενικός Διευθυντής του οποίου είναι ο κύριος Otto Spall.
Ο διακεκριμένος tour operator «Senioren Reisen» διοργανώνει για περισσότερα από σαράντα χρόνια για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ταξίδια όπως οι ανοιξιάτικες συναντήσεις (Frühjahrstreffen), οι φθινοπωρινές συναντήσεις (Herbsttreffen) και τα εκτός προγράμματος ταξίδια (Sonderreisen), καθώς επίσης και τις διακοπές «Κολύμπι και Δράση» (“Baden und Aktiv”) το φθινόπωρο.
Σημειώνεται ότι η «Senioren Reisen» είναι μία θυγατρική εταιρία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας (Pensionistenverband Österreichs-PVÖ) η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συνταξιούχων στην Αυστρία και η οποία αριθμεί τα 400.000 μέλη.
Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων της Αυστρίας ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1949 στο Όττακριγκ της Βιέννης.
Η δομή της Ομοσπονδίας αποτελείται από την Κεντρική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας στη Βιέννη, από τις εννέα τοπικές Οργανώσεις στα κρατίδια της Αυστρίας, από τις 110 νομαρχιακές οργανώσεις και από 1.724 τοπικές ομάδες. Ο συγκεκριμένος tour operator παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του που είναι άτομα τρίτης ηλικίας και που δεν έχουν τη δυνατότητα για διάφορους λόγους να ταξιδέψουν μόνα τους, να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού που τα φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους για το αεροδρόμιο μέχρι και την επιστροφή τους σε αυτό.
Μία ομάδα συνοδών και ξεναγών βρίσκεται μαζί τους είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο καθώς επίσης και μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που τους φροντίζει σε ότι χρειαστούν. Στη διετία 2015-2016 αναμένονται συνολικά 16.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι (8.000 ετησίως) οι οποίοι προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 50.000 διανυκτερεύσεις και μάλιστα σε περίοδο εκτός σαιζόν, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος είναι η μια από τις δύο πόλεις (η δεύτερη είναι η Murcia της Ισπανίας) που επελέγησαν για την διετία 2015–2016, για να φιλοξενήσουν τα συνέδρια της Ομοσπονδίας.
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν συστηματικά όλοι οι φορείς του νησιού έχοντας σαν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί. Οι φορείς του νησιού έχουν προγραμματίσει σειρά εκδρομών και επισκέψεων σε παραδοσιακούς οικισμούς, αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία του νησιού αλλά και σε άλλα τουριστικά θέλγητρα της Ρόδου προκειμένου οι επισκέπτες μας να το γνωρίσουν από κοντά.
Πιο συγκεκριμένα έχουν προγραμματίσει και εκδρομές στη Σύμη, τη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες, τον Έμπωνα αλλά και εκδρομές με ημερόπλοια.
Έχουν προγραμματίσει επίσης σειρά εορτών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μεριμνώντας για τη διασκέδασή τους και βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη επιθυμία τους.
Έχουν επίσης προγραμματιστεί καθημερινές επισκέψεις στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αλλά και στη σύγχρονη πόλη του νησιού έτσι ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά.
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες αναμένεται θα εισρεύσουν στην τοπική αγορά περίπου 3.000.000 ευρώ ενώ η τοπική οικονομία αναμένεται να ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό κατά 5.000.000 ευρώ.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν η Αερολιμενάρχης κυρία Ξανθή Κριτσινέλια, από πλευράς Δήμου Ρόδου η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κύριος Σέργιος Αϊβάζης, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού κύριος Μπάμπης Παλογιαννίδης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Βεατρίκη Σέρβου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κύριος Κώστας Χατζίκος, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρίες Σέβα Τσίμπλη και Αναστασία Σαββιού και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου κυρία Μαρία Καραμπίνη και από πλευράς Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης.
Η Φιλαρμονική Καλυθιών της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας έπαιζε μουσική ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου.
Μέλη του Συλλόγου, ντυμένες με παραδοσιακές παραδεισιώτικες στολές μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι Αυστριακοί επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.
Ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, δήλωσε τα εξής: «Η επιλογή της Ρόδου για φέτος και του χρόνου ως προορισμού για τις ετήσιες διακοπές των Αυστριακών συνταξιούχων οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο κατά την επίσκεψή μου στην Αυστρία όπου είχα συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίας Dr Heinz Fisher και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων κύριο Karl Blecher. Η προσπάθεια αυτή επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο εάν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη ομάδα τουριστών επισκέφθηκε το νησί μας πριν από δέκα περίπου χρόνια. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε την τουριστική αγορά του νησιού μας και να πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Ρόδου. Τους καλωσορίζουμε λοιπόν στη φιλόξενη Ρόδο μας και τους ευχόμαστε καλή διαμονή».

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/4/15 07:35

    Εκτός από τους χορούς και υα τραγούδια, καλά θα έκαναν να τους εξηγήσουν ότι οι δρόμοι μας είναι χάλια και ότι εάν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τα δυο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/15 12:57

    ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ? ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΜΕ. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *