ροή ειδήσεων

Στην Αθήνα οι διασωθέντες μετανάστες της Ρόδου - Πλήρωσαν για να έρθουν, δεν έχουν λεφτά να περάσουν



Και τώρα, τι; Σώθηκαν από το ναυάγιο της Ρόδου. Ήταν τυχεροί. Και τώρα, τι; Ήρθαν στην Αθήνα... με πλοίο. Πλήρωσαν μόνοι τα εισιτήριά τους. Και τώρα, τι; Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τύχη των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου στη Ρόδο.


Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, το πλοίο της γραμμής έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά. Μέσα σε αυτό δεκάδες μετανάστες. Όλοι τους διασωθέντες από το ναυάγιο του δουλεμπορικού ανοιχτά της Ρόδου. Ένα ναυάγιο όπου έχασαν τη ζωή τους δυο ενήλικες κι ένα μικρό παιδί. Ήταν τεσσάρων ετών.
Την Πέμπτη το απόγευμα, άλλοι 12 από τους διασωθέντες του ναυαγίου είχαν έρθει στην Αθήνα από τη Ρόδο με το αεροπλάνο.

Στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες της Ρόδου προέρχονταν από τη Συρία. Έφυγαν από τη χώρα που τους γέννησε γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν άλλο στον εμφύλιο. Και ήρθαν σε μια χώρα που όμως είπαν μόλις κατέβηκαν από το πλοίο «δεν τους θέλει».



Το σαπιοκάραβο όπου τους στοίβαξε ο δουλέμπορος, λες και δεν είχαν ψυχή, δεν και δεν είχαν βάσανα, δεν είχαν δικαιώματα, έπεσε στα βράχια 500 μέτρα από τη στεριά, στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος. Οι Έλληνες έπεσαν στα νερά για να τους σώσουν. Οι φωτογραφίες που κουβαλούν ανθρώπους υποβασταζόμενους θυμίζουν γιατί ο ρατσισμός δεν είναι στο DNA μας. Δυστυχώς δεν ισχύει για όλους...




Αφού σώθηκαν, καταγράφηκαν από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της Ρόδου. Έμειναν μερικές μέρες στο νησί και μετά τους έβαλαν στο καράβι για τον Πειραιά. Μόνο που για να έχουν δικαίωμα να μπουν στο πλοίο, έπρεπε να πληρώσουν μόνοι τους το εισιτήριο.




Και τώρα τι; Το ερώτημα τους τρώει σαν σαράκι. Καμία κρατική μέριμνα δεν υπάρχει. Αν υπήρχε μάλλον θα τους έστελνε στην Ομόνοια για να... λιαστούν. Εκείνοι δεν ξέρουν που θα πάνε και τι θα κάνουν. Κάποιοι θα μείνουν σε συγγενείς. Κάποιοι σε φίλους. Οι άλλοι; Κανείς δεν ξέρει.
Προσωρινά θα μείνουν σε συγγενείς και φίλους. Δεν έχουν λεφτά για να περάσουν. Τους τα πήραν όλα οι δουλέμποροι. Άνθρωποι αφημένοι στην τύχη τους. Ξανά.



Οι περισσότεροι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Εξ αρχής δεν ήθελαν. Κάποιος πλήρωσε 5000 ευρώ για να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, με προορισμό τη Γερμανία. Άλλοι έπρεπε να πληρώσουν 1500 ευρώ από τη Λιβύη στην Τουρκία και άλλα 1500 ευρώ από την Τουρκία στη Ρόδο. 





ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
newsit.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/4/15 15:37

    Συγνωμη δηλαδη,ΠΡΙΝ ριξουν χιλιαρικα τα δολλαρια στον μαγκα που τους εφερε,δεν ηξεραν ταχα οτι η Ελλαδα βρισκεται σε κατασταση εκτακτης αναγκης?Ολοι οι γυφτοι στα φαναρια ειναι με τα κινητα στα χερια.Γιατι ηρθαν λοιπον?Ας κρατουσαν και λεφτα για να περασουν.4500 εδωσαν.Και ξαφνικα εδω δεν εχουν τιποτα.Εχει διαφορα η καλωσυνη απο τη μαλακια.Οπως εχει διαφορα και η αναγκη απο την πονηρια.Εχουμε εκπαιδευτει δυστυχως για αυτους ,εδω και χρονια απο τους τσιγγανογυφτους που γεμισαν τον τοπο.Κι αυτοι με παρακαλια και με ναρκωμενα μωρα πανε να σε ριξουν στο φιλοτιμο,και μετα το γλεντανε εις υγειαν των κοροιδων.Οποιος τους λυπαται ας παρει οσους μπορει στο σπιτι του.Οχι να κανει μνημοσυνο με ξενα κολλυβα.Οχι μαγκια με αλλονων πλατες.Βριζουνε τους αλλους ρατσιστες ,αλλα δεν βλεπω κανεναν απο αυτους τους λαθρολαγνους να μαζευουν κανεναν απο τον δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *