ροή ειδήσεων

Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση νεκρό άνδρα για ρευματοκλοπή



Απίστευτη απόφαση εξέδωσε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδικάζοντας... με ποινή φυλάκισης έξι μηνών νεκρό άνδρα. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της. ρευματοκλοπής. Αν και ο δικηγόρος ζήτησε αναβολή για να παρουσιάσει στο δικαστήριο το πιστοποιητικό θανάτου του άνδρα το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, η υπόθεση θα εκδικαζόταν προχθές και παρότι ήταν η προτελευταία στο πινάκιο, ο συνήγορός του Χρήστος Μπακέλλας, που τον είχε εκπροσωπήσει και τις άλλες δύο φορές, όταν η εκδίκαση αναβλήθηκε, ενημέρωσε από το πρωί το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει και επιχειρεί να βρει, για να προσκομίσει στις δικαστικές αρχές, το πιστοποιητικό θανάτου. Γι' αυτό το λόγο ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου στην επόμενη δικάσιμο, που θα οριζόταν, να προσκομιστεί το πιστοποιητικό και να κλείσει η δικογραφία.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και το δικαστήριο καταδίκασε ερήμην το νεκρό κατηγορούμενο, επιβάλλοντας μάλιστα σε βάρος του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή!

Ο δικηγόρος του άτυχου 46χρονου μίλησε στον Guardian και υποστήριξε ότι η απόφαση τον εξέπληξε και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που βιώνει μία τέτοια εμπειρία στα 25 χρόνια της καριέρας του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, όταν ο 45χρονος τότε είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία της ρευματοκλοπής. Στο πλευρό του στάθηκαν κάτοικοι και φορείς από τους Νέους Επιβάτες, όπως και ο δήμος Θερμαϊκού, γνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα που είχε λόγω της οικονομικής κρίσης και πως ο ίδιος αναζητούσε δουλειά, βρίσκοντας περιστασιακά μεροκάματα.

Πηγές: Μακεδονία / Guardian

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *