ροή ειδήσεων

Τουρκική "απόβαση" στα νησιά και ελληνική "αντεπίθεση"



Κατά το 2014, 650.000 Έλληνες τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία και 950.000 Τούρκοι τουρίστες την Ελλάδα....:Τα στοιχεία για το ''τουριστικό'' ισοζύγιο μεταξύ των δυο χωρών έδωσε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα κατά το Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Φόρουμ στη Σμύρνη.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι συγκριτικά με τους πληθυσμούς των δυο χωρών η Τουρκία υπολείπεται πολύ της Ελλάδας στην''ανταλλαγή'' τουριστών. Αν δηλαδή υπήρχε μια αναλογίαέναντι των 650.000 Ελλήνων που πήγαν στην Τουρκία, θα έπρεπε να είχαν έρθει στην Ελλάδα 4,5 εκ Τούρκοι τουρίστες! Με αυτή την ματιά, και οι διπλωμάτες μας και οι τουριστικοί πράκτορες αλλά και η αρμόδια για τον Τουρισμό αν. Υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά , έχουν ακόμα ...δουλειά! Βεβαίως η πρόοδος είναι σημαντική - και αναγνωρίστηκε στο Φόρουμ.
Το φόρουμ διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα και η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας (TURSAB) μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων της Τουρκίας και της Ελλάδας για την παρότρυνση του τουρισμού μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, κ. Λουκάκης, που μίλησε στην έναρξη της συνάντησης, τόνισε ότι ως Πρεσβεία οργάνωσαν σημαντικές επιχειρηματικές συναντήσεις τα τελευταία έτη για την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των 2 χωρών και ότι στις συναντήσεις αυτές υπέγραψαν συμφωνίες πολλοί Έλληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες. «Ένα από τα σημαντικότερα βήματα των οικονομικών σχέσεων είναι ο τουρισμός. Όμως, ο τουρισμός δεν είναι μόνο οικονομικές σχέσεις. Ο τουρισμός φέρνει κοντά τους λαούς των δυο πλευρών στο Αιγαίο και εξασφαλίζει το να γνωρισθούν, το να καταλάβει ο ένας τον άλλον και το να γίνουν φίλοι», είπε.

''Το Αιγαίο θα γίνει ξηρά και θα ενωθούμε!''

Εξάλλου, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης κ. Aziz Kocaoglu είπε: «Βρισκόμαστε στα παράλια των ίδιων υδάτων, είμαστε παιδιά της ίδιας θάλασσας, είμαστε κληρονόμοι της ίδιας ιστορίας, αποτελούμε κομμάτια της ίδιας γεωγραφίας. Οι γεωλόγοι λένε ότι μετά από 500 χρόνια η θάλασσα του Αιγαίου θα γίνει ξηρά. Εφόσον αργά ή γρήγορα θα ενωθούμε, γιατί δεν ενωνόμαστε σήμερα;»

Ο Κ. Kocaoglu, o οποίος είπε ότι η καλή γειτονία ταυτόχρονα έχει την έννοια της ειρήνης της σταθερότητας και της ευημερίας, πρόσθεσε:

«Η συνέργεια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχει μεγαλύτερη σημασία από το ‘1 + 1 = 2’. Οι λαοί των δυο χωρών πιστεύουν εγκάρδια σ’ αυτή τη συνεργασία. Στο θέμα αυτό το μεγαλύτερο καθήκον αναλογεί στους πολιτικούς. Θα πρέπει να μιλήσουν οι καρδιές και όχι τα ταμπού. Θα πρέπει να γίνουμε και καλοί παρτενέρ και όχι μόνο καλοί φίλοι. Θα πρέπει να βλέπουμε ο ένας τον άλλο όχι ως ανταγωνιστές αλλά ως εταίροι».

''Από κοινού περιοδείες''

Επίσης, ο Πρόεδρος του TURSAB κ. Basaran Ulusoy τόνισε ότι για να μεταβούν περισσότεροι Τούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθούν τα αεροπορικά δρομολόγια και να αυξηθούν οι διευκολύνσεις στις θεωρήσεις.

Ο κ. Ulusoy, επισήμανε ότι η Ελλάδα άνοιξε τουριστικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη καισυνέχισε ως εξής: «Το προσεχές έτος θα στείλουμε στην Ελλάδα 1 εκ. άτομα. Μπορούμε να συνεργασθούμε στις τρίτες χώρες. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε από κοινού περιοδείες. Εγώ και οι συνάδελφοί μου είμαστε έτοιμοι. Ελάτε να κάνουμε από κοινού το Travel Turkey. Τον ένα χρόνο εδώ και το άλλο εκεί. Ακόμα μπορούμε να το κάνουμε μια εδώ και μια εκεί. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία αλλά μπορούμε να γίνουμε αρχιτέκτονες του μέλλοντος».

Μετά τις ομιλίες που έγιναν άρχισαν οι διμερείς επαφές μεταξύ των 98 εταιριών από την Τουρκία και των 47 από την Ελλάδα που συμμετείχαν. 

Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *