ροή ειδήσεων

«Άφησα το Άμστερνταμ για την Ρόδο»



Τέσσερις ημέρες μας χωρίζουν από την διοργάνωση του Μαραθωνίου Ρόδου Roads to Rhodes 2015... που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου και η Ουρανία Ρεμπούλη αποτελεί μια εκ των δύο κορυφαίων εκπροσώπων στο αγώνισμα στις γυναίκες για την Ελλάδα.


Οι καλύτερες διαδρομές Μαραθωνίου δρόμου στον κόσμο για να πετύχεις υψηλή επίδοση είναι του Άμστερνταμ και του Βερολίνου. Αυτό όμως δεν σταματά το όνειρο της Ουρανίας Ρεμπούλη του ΓΣ Νέων Λέρου να διεκδικεί ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 από μια επίδοση στην διαδρομή της Ρόδου.

«Ο δρόμος ο δικός μου για το Ρίο πρέπει να περάσει μέσα από την Ρόδο», δηλώνει η κορυφαία αθλήτρια της Λέρου και συνεχίζει: «Δεν μπορούσα εγώ, μια Δωδεκανήσια, να μην αγωνιστώ στον νομό μου. Θα τρέξω για δεύτερη φορά στην ζωή μου σε Μαραθώνιο δρόμο και πιστεύω ότι είμαι έτοιμη για μια κούρσα κοντά στις 2 ώρες και 45 λεπτά. Βέβαια, το όριο για το Ρίο είναι 2:43 και 2:38 το υψηλό, αλλά δεν αποκλείεται να επιτευχθεί.»

Τέσσερις ημέρες μας χωρίζουν από την διοργάνωση του Μαραθωνίου Ρόδου Roads to Rhodes 2015 που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου και η Ουρανία Ρεμπούλη αποτελεί μια εκ των δύο κορυφαίων εκπροσώπων στο αγώνισμα στις γυναίκες για την Ελλάδα. Αν και έχει μόλις μια μαραθώνιο διαδρομή στο ενεργητικό της τον περασμένο Νοέμβριο στο Μαραθώνιο της Αθήνας, ο χρόνος της άγγιξε τις δύο ώρες και πενήντα λεπτά. Με πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000 μέτρα με 34:14’’, η Ουρανία Ρεμπούλη αθλείται εδώ και 13 χρόνια, έχει αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑ Αθηνών και διατηρεί δικό της γυμναστήριο στην Λέρο.

Οι συμμετοχές για τον αγώνα της Κυριακής έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 600 μαθητές θα συμμετάσχουν στον αγώνα των 1000 μέτρων, περίπου 100 μαραθωνοδρόμοι θα τρέξουν την απόσταση των 42,195 μέτρων, ενώ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο οι εγγραφές στα 5 και 10 χιλιάδες μέτρα. Οι συμμετοχές που ξεχωρίζουν είναι: στα 10.000 μέτρα της Ροδίτισσας Μαρίας Παρδαλλού που ανήκει στον ΑΟ Μυκόνου και στα 5000 μέτρα της Μαρίας Ζωγραφάκη του ΑΟ Καζώνη Καλύμνου.

Στα 5000 μέτρα θα αγωνιστούν και οι επώνυμοι αθλητές Μιχάλης Μουρούτσος, Βάσω Καραντάσιου, Νίκος Ρουμελιώτης και Νικόλ Κυριακοπούλου.

gazzetta.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *