ροή ειδήσεων

Κλαυσίγελος με το ΦΠΑ των νησιών



Δε νομίζω να υπάρχει λέξη στην ελληνική γλώσσα, που να μπορεί να αποτυπώσει το αλαλούμ... που υπάρχει αυτή τη στιγμή με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Γελοιότητα, ανευθυνότητα, ερασιτεχνισμός, κλαυσίγελος, φαρσοκωμωδία και δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί να πει κανείς.
Ότι και να πει πάντως "μέσα είναι".
Μετά λοιπόν την πρωτοφανή κινητοποίηση των νησιωτών του νοτίου Αιγαίου, αναγκάστηκαν γραμματείς, φαρισαίοι, βουλευτές και όλοι οι υπόλοιποι να δηλώσουν ότι Βαλαβάνη και Σταθάκης λένε μπούρδες, ότι τα βγάζουν από το μυαλό τους, ότι θα τους δείρουν, θα τους εξορίσουν, δεν θα τους παίζουν, και εν τέλει ότι δεν θα ψηφίσουν οποιαδήποτε τέτοια ρύθμιση.
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, βγαίνει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωποσ Γαβριήλ Σακκελαρίδης και κάνει την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά. «Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί», είπε και πρόσθεσε, όμως, πως «η συζήτηση είναι ανοικτή- αυτό που έχει πει, δηλαδή κι η κ. Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group».
Στη "συζήτηση του παραλόγου" παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης αναφέροντας τα αυτονόητα: "Η συνταγή του ΔΝΤ για αυξήσεις του ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση αποδείχθηκε καταστροφική, όπου εφαρμόστηκε.
- Στην Τσεχία, όπου ο ΦΠΑ διαμονής είναι 15% και της εστίασης 21% οι αφίξεις παρέμειναν στάσιμες την τελευταία 10ετία: 9 εκατομμύρια ήταν το 2004, 9 εκατομμύρια παρέμειναν το 2014
- Στην Ουγγαρία, όπου ο ΦΠΑ διαμονής είναι 18% και της εστίασης 27% οι αφίξεις μειώθηκαν στην 10ετία: από 12 εκατομμύρια το 2004 συρρικνώθηκαν στα 10 εκατομμύρια πέρυσι. Στην Ελλάδα, όπου ο ΦΠΑ διαμονής είναι 6,5% και της εστίασης 13% οι αφίξεις απογειώθηκαν: από 13 εκατομμύρια το 2004 στα 22 εκατομμύρια το 2014".


Τσίρκο μα την Παναγία μέρες που είναι!!!

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/4/15 20:12

    Υπάρχει λέξη για όλα αυτά ...... ΤΡΑΓΩΔΙΑ = ΩΔΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *