ροή ειδήσεων

Νηστεία από το σεξ: Να αμαρτήσει κανείς ή να μην αμαρτήσει;



Προσοχή, προσοχή: Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τη νηστεία που «πλήττει» το στομάχι σου...


Με αυτήν μπορείς να κάνεις ό,τι σε φωτίσει ο Θεός. Εμείς σήμερα θα –προσπαθήσουμε να- αναλύσουμε εκείνη που «περιορίζει» το κρεβάτι σου.
Πριν νευριάσεις, με πεις Ελένη Λουκά και πατήσεις το Χ πάνω δεξιά στο παράθυρο σε ανακαλώ στην τάξη και σε ενημερώνω εκ των προτέρων ότι σε αυτό το κομμάτι είμαι μαζί σου. Είναι τουλάχιστον αστείος ο περιορισμός στο σεξ επειδή έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα. Όπως αντίστοιχα, είναι εξαιρετικά άκομψο, εκείνος που θέλει να συστήνεται ως πιστός να νηστεύει μόνο κατά τη διάρκεια των πιο δημοφιλών ημερών της γιορτής του Πάσχα.

Τέλος πάντων, αυτό είναι ένα θέμα που ανοίγει μία τεράστια συζήτηση η οποία πέραν όλων των άλλων, θα μας βγάλει και εκτός θέματος, οπότε ας το βάλουμε σε μία ωραιότατη παρένθεση, ας κλείσουμε το ψυγείο και ας στρώσουμε καινούρια σεντόνια στο κρεβάτι σου.

Το ζήτημα «Νηστεία από το σεξ» κατά καιρούς, έχει απασχολήσει πολλά ζευγάρια. Συνήθως, η γυναίκα είναι εκείνη που το προτείνει και ο άντρας εκείνος που «τσινάει».
Δεν ξέρω εάν έχεις βρεθεί ή βρίσκεσαι σε παρόμοια θέση. Αν έχεις πει την ατάκα: «Μα καλά, μία ολόκληρη εβδομάδα δεν θα κάνουμε τίποτα;». Αλλά σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι από τα δύο, ένα έχω να σου πω: «Σιγά τα –κόκκινα- αυγά».

Μία εβδομάδα θα κάνεις αποχή, όχι μία αιωνιότητα. Δεν έχεις δίπλα σου τη Λυσιστράτη, τη Μαρία από το Παγκράτι έχεις. Η οποία για τους δικούς της –σεβαστούς- λόγους, θέλει να νηστέψει. Να εξαγνιστεί. Πες το όπως θέλεις, αρκεί να το σεβαστείς.

Από την άλλη, να σου πω και κάτι; Και εσένα θα σου κάνει καλό η συγκεκριμένη εβδομάδα αποχής. Και μπορώ να επιχειρηματολογήσω επ’αυτού. Έτοιμος;
Λοιπόν, έχουμε και λέμε…

Είσαι καλός Χριστιανός
Στη λογική βάση πάνω στην οποία κινείται η ελληνική εκκλησία (για τις υπόλοιπες δεν δύναμαι να μιλήσω) καλός Χριστιανός είναι ο λεγόμενος «τουλάχιστον πιστός». Ο άνθρωπος δηλαδή που μπορεί να μην νηστεύει 40 μέρες, αλλά «τουλάχιστον» την Μεγάλη Εβδομάδα, δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τρεις πριν το Δεκαπενταύγουστο, το κρέας ούτε που το βάζει στο στόμα του. «Τουλάχιστον» εκείνες τις ημέρες, δεν ξενυχτάει χορεύοντας εν εξάλλω κατάσταση. «Τουλάχιστον» εκείνες τις ημέρες, δεν επιδίδεται σε όργια και δεν υποκύπτει στους πειρασμούς της σάρκας (πόσο πιο λόγια να το θέσω πια). Με άλλα λόγια κερδίζεις την εύνοια της εκκλησίας. Δεν ξέρω αν θα σου χρειαστεί ποτέ, αλλά όπως λέει και ο λαός «Όσο λιγότεροι εχθροί τόσο το καλύτερο».
Παίρνεις το σεξουαλικό ερωτικό διάλειμμα που χρειάζεσαι
Ναι ξέρω, εσύ δεν είσαι τέτοιος τύπος. Εσύ, δεν βαριέσαι το σεξ ποτέ. Θα μπορούσες να κάνεις όλη μέρα.
Τώρα θα ρωτούσα: «Με την ίδια κοπέλα όλα αυτά;» αλλά νηστεύω από τις κακίες.

Θα σου λείψει λίγο
Ο μεγαλύτερος εχθρός μίας σχέσης, είναι η ρουτίνα. Και συγκεκριμένα το σεξ για το σεξ. Είναι μία καλή ευκαιρία να μην το θεωρήσεις τόσο δεδομένο. Ανεξαρτήτως αφορμής, είναι καλό να κρατηθείς λίγο μακριά της. Να νιώσεις ότι δεν μπορείς να την έχεις δική σου.

Έχει ίντριγκα
Προς συμπλήρωση του παραπάνω, η αποχή από το σεξ μπορεί να πυροδοτήσει διάφορες φαντασιώσεις σου (ή της). Το δεδομένο πολλοί δεν επόθησαν - το απαγορευμένο, ουδείς. Μην τρελαθούμε κιόλας.
Είναι μία καλή δικαιολογία σε περίπτωση που είσαι single
«Νηστεύω φίλε, δεν ψάχνομαι». Τον ταπώνεις ώσπου να πεις λαμπάδα. Άσε που είναι και μία παρηγοριά. Δεν είναι ότι δεν βρίσκεις, απλώς είσαι «καλός Χριστιανός».
Sex Alert! Αν τώρα τύχει εκεί κατά την περιφορά βρεθείς τυχαία πάνω σε εκείνη που θα μπορούσε να σε κολάσει, ε τότε νισάφι, κάνε την την αμαρτία.
ΥΓ: Απλώς, για να την προσεγγίσεις, μην επιδιώξεις να της κάψεις το μαλλί #truestory.
Καλή Ανάσταση #διπλης
Πηγή:ilialive.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *