ροή ειδήσεων

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ



ΣΤΟ “ΚΑΔΡΟ” ΤΖΕΦΡΙ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. EKΠΛΗΣΣΕΙ...
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ “ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ “ΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ” ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ


Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια.

H κατάθεση από την ΚΟ πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής συζητήθηκε στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης. σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά site.

Η εξεταστική επιτροπή θα αφορά τον τρόπο υπαγωγής της χώρας στο μνημονιακό καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνών κόμμα είχε επαναλάβει τη διπλή δέσμευσή του για τη συζήτηση στη Βουλή σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές (συζήτηση που έγινε χτες) και την κατάθεση της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή. Η τελευταία ήταν άλλωστε από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο θα κληθεί να διερευνήσει τέσσερις διαφορετικές περιόδους, αυτήν της πρώτης δανειακής σύμβασης, της δεύτερης δανειακής σύμβασης, του PSI, καθώς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Πιο αναλυτικά οι περίοδοι αυτοί θα είναι: Οκτώβρης 2009 – Μάης 2010 (Μνημόνιο και πρώτη δανειακή σύμβαση), Μάης 2010 – Νοέμβρης 2011 (δεύτερη δανειακή σύμβαση), Νοέμβρης 2011 – Μάης 2012 (υλοποίηση PSI), Μάης 2012 – Γενάρης 2015 (μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου).

Η πρόταση θα έχει ως στόχο απόδοση πολιτικών ευθυνών και δεν θα υπάρχουν ονομαστικές αναφορές σε πρόσωπα. Το κείμενο με τις υπογραφές των βουλευτών της πλειοψηφίας θα δημοσιοποιηθεί ακόμα και σήμερα και θα είναι ανοικτό σε υπογραφές κι από άλλα δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα. Η συζήτηση για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να γίνει την Μ. Δευτέρα 6 Απρίλη.

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΟ το ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, σχετικά με την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των μνημονίων.

Υλοποιούμε, συνεπώς, τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *