ροή ειδήσεων

Χιλιάδες Αυστριακοί συνταξιούχοι για διακοπές στη Ρόδο



Μεγάλη υποδοχή επιφύλαξαν στα πρώτα group των Αυστριακών συνταξιούχων.... που έφθασαν στον Διεθνή Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου την Τρίτη 7 Απριλίου 2015, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου.

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά προς την κατεύθυνση υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, δήλωσε: «Η επιλογή της Ρόδου, για φέτος και του χρόνου, ως προορισμού για τις ετήσιες διακοπές των Αυστριακών συνταξιούχων, οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο κατά την επίσκεψή μου στην Αυστρία, όπου είχα συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίας Χάινς Φίσερ και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων Κάρλ Μπλέχερ. Η προσπάθεια αυτή επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο εάν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη ομάδα τουριστών επισκέφθηκε το νησί μας πριν από δέκα περίπου χρόνια. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε την τουριστική αγορά του νησιού μας και να πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Ρόδου. Τους καλωσορίζουμε λοιπόν στη φιλόξενη Ρόδο μας και τους ευχόμαστε καλή διαμονή».

Στη διετία 2015-2016 αναμένονται συνολικά 16.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι (8.000 ετησίως) οι οποίοι προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 50.000 διανυκτερεύσεις και μάλιστα σε περίοδο εκτός σεζόν, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Σημειώνεται ότι η Ρόδος είναι η μια από τις δύο πόλεις (η δεύτερη είναι η Μούρθια της Ισπανίας) που επιλέγηκαν για τη διετία 2015-2016, για να φιλοξενήσουν τα συνέδρια της Ομοσπονδίας των Αυστριακών συνταξιούχων.

Τα επτά αεροπλάνα της εταιρείας Austrian Airlines μετέφεραν συνολικά 1.400 επιβάτες από τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Γκρατς της Αυστρίας. Οι φίλοι της Ρόδου θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία των περιοχών Φαληρακίου και Ιξιάς. Υπολογίζεται ότι στις επόμενες πέντε εβδομάδες θα φθάσουν στο νησί άλλοι 8.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι, οι οποίοι θα έρθουν στη Ρόδο μέσω του tour operator «Senioren Reisen» που έχει αναλάβει την ευθύνη των διακοπών τους.

Ο συγκεκριμένος tour operator παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του, που είναι άτομα τρίτης ηλικίας και που δεν έχουν τη δυνατότητα για διάφορους λόγους να ταξιδέψουν μόνα τους, να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού που τα φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους για το αεροδρόμιο μέχρι και την επιστροφή τους σε αυτό. Μία ομάδα συνοδών και ξεναγών βρίσκεται μαζί τους είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο καθώς επίσης και μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που τους φροντίζει σε ό,τι χρειαστούν.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν συστηματικά όλοι οι φορείς της Ρόδου, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί, έχοντας προγραμματίσει σειρά εκδρομών και επισκέψεων σε παραδοσιακούς οικισμούς, αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία του νησιού, αλλά και σε άλλα τουριστικά θέλγητρα της Ρόδου προκειμένου οι επισκέπτες μας να το γνωρίσουν από κοντά. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προγραμματίσει και εκδρομές στη Σύμη, τη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες, τον Έμπωνα αλλά και εκδρομές με ημερόπλοια. Οργανώνουν, επίσης, σειρά εορτών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, μεριμνώντας για τη διασκέδασή τους, και βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη επιθυμία τους.

Έχουν επίσης προγραμματιστεί καθημερινές επισκέψεις στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αλλά και στη σύγχρονη πόλη του νησιού, έτσι ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες αναμένεται θα εισρεύσουν στην τοπική αγορά περίπου 3.000.000 ευρώ, ενώ η τοπική οικονομία αναμένεται να ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό κατά 5.000.000 ευρώ.

Στο αεροδρόμιο, τους πρώτους Αυστριακούς συνταξιούχους τουρίστες υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού, ενώ η φιλαρμονική Καλυθιών της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας έπαιζε μουσική και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου και μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι Αυστριακοί επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/4/15 20:52

    Τα σκουπίδια στις παραλίες , τα αγριόχορτα, τις λακούβες , την ακαταστασία την βρωμιά παντού οι Αυστριακοί θα τα μαζέψουν παληκάρια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/15 23:34

    Φιλαρμονική, παραδοσιακοί χοροί με τοπικές ενδυμασίες... Θαυμάστε το θέαμα, βγάλτε φωτογραφίες τους ιθαγενείς... Λυπηρό και αναξιοπρεπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *