ροή ειδήσεων

Την Πέμπτη απολογούνται οι Σύροι για την τραγωδία στη Ρόδο



Την Πέμπτη απολογούνται ένας 26χρονος και ένας 27χρονος για το ναυάγιο στη Ρόδο... Επιχειρήσεις σε Λέσβο, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη ζήτησαν και πήραν οι δύο υπήκοοι Συρίας που φέρονται ως τα άτομα που οργάνωσαν τη μεταφορά των μεταναστών με ιστιοφόρο στις ακτές της Ρόδου.

Το σκάφος βυθίστηκε χθες λόγω ισχυρών ανέμων σε παραλία του νησιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένα 5χρονο κοριτσάκι, μία 45χρονη γυναίκα κι ένας 23χρονος.

Από τους 90 μετανάστες που διασώθηκαν, επτά γυναίκες νοσηλεύονται στο νοσοκομείου της Ρόδου, 35 φιλοξενούνται στο λιμεναρχείο και 46 στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Στο μεταξύ, 34 μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε πνευστή ακυβέρνητο λέμβο στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, διασώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι μετανάστες μεταφέρονται στη Μήθυμνα.

Παράλληλα, σκάφος με 42 μετανάστες εντόπισε στη θαλάσσια περιοχήνοτιοανατολικά του Αγαθονησίου κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού το πρωί της Τρίτης. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, επίσης, η επιχείρηση διάσωσης 50 μεταναστών ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Οι μετανάστες από το Φαρμακονήσι μεταφέρονται στο λιμάνι της Λέρου.

antenna


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *