ροή ειδήσεων

Εμπόριο θανάτου με βαρύ φόρο αίματος


Ο "πόλεμος" των κροτίδων φέτος προκάλεσε δυο θανάτους και τρεις σοβαρούς τραυματισμούς...
Την ώρα που στη Μεσσηνία δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από κροτίδες και άλλοι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο για τον ίδιο λόγο, τα νούμερα που ήρθαν στο φως από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για το παράνομο εμπόριο των βεγγαλικών που ανθεί αυτές τις μέρες, μάλλον πρέπει να προβληματίσουν τους αρμόδιους.

Επειτα από στοχευμένους ελέγχους πριν και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας συνελήφθησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 22 άτομα, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα παράνομης πώλησης, εμπορίας, διάθεσης και κατοχής επικίνδυνων παιδικών αθυρμάτων, κροτίδων και βεγγαλικών.

Οι 15 εκ των συλληφθέντων ήταν ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι περιπτέρων, παντοπωλείων, καταστημάτων δώρων και πουλούσαν εντός του καταστήματος τα προϊόντα αυτά δίχως άδεια, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ιδιώτες που απλώς τα εμπορεύονταν. Από τις αρμόδιες αρχές κατασχέθηκαν 28.996 παιδικά αθύρματα, 3.810 κροτίδες και 224 πυροτεχνήματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 41χρονου Πατρινού, ο οποίος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε εργαστήριο παρασκευής βεγγαλικών. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, που έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα υλικών κατασκευής βεγγαλικών αλλά και μεταξύ άλλων: 571 κροτίδες, εκ των οποίων οι 37 ήταν αυτοσχέδιες, μεγάλης ισχύος, 2 αυτοσχέδιες βάσεις εκτόξευσης πυροτεχνημάτων, όπως επίσης και φιτίλια αλλά και ποσότητες θειαφιού και άκαπνης πυρίτιδας.

Πενθεί η Μεσσηνία

Η Μεσσηνία φέτος πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος χάριν των βάρβαρων εθίμων των κροτίδων. Τη Μ. Παρασκευή δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Ανω Γαρδίκι, όταν -παίζοντας με κροτίδες στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου- ο ένας εξ αυτών πήγε να τη δέσει σε καλώδιο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία. Ο φίλος του, στην προσπάθειά του να τον σώσει, πήγε να τον τραβήξει με γυμνά χέρια με αποτέλεσμα να χτυπηθεί και ο ίδιος από το ρεύμα.

Το βράδυ της Ανάστασης ένας 24χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας, έχασε και τα δυο του χέρια κοντά στο γήπεδο της Καλαμάτας, όταν έσκασε στα χέρια του αυτοσχέδια κροτίδα. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι έχει τυφλωθεί από το ένα μάτι, ενώ φέρει και τραύματα στον θώρακα.

Την Κυριακή του Πάσχα δύο άνδρες στη Μεσσήνη, ηλικίας 61 και 62 ετών, έχασαν από ένα χέρι, όταν πήγαν να πυροδοτήσουν αυτοσχέδιες κροτίδες. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε γκρεμίστηκε μέρος από διπλανό τοίχο από το σημείο στο οποίο στέκονταν. Μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και από χθες νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.

•Στη Σύμη ένας νεαρός που βιντεοσκοπούσε την Ανάσταση τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα, η οποία ξεκόλλησε από γειτονικό μαντρότοιχο που χρησιμοποιούσαν ως βάση κάποιοι για να εκτοξεύουν βεγγαλικά. Με σκάφος του Λιμενικού διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου.

•Στη Χίο, ένας 47χρονος τραυματίστηκε στο χέρι την ώρα της Ανάστασης, όταν είδε να έρχεται κατά πάνω του αδέσποτο βεγγαλικό και έσπευσε να προστατεύσει το πρόσωπό του. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

•Τέλος, τραυματισμός σημειώθηκε επίσης το βράδυ της Ανάστασης στα Ψαρά, όταν ένας παππούς στην προσπάθεια να διώξει αδέσποτο βεγγαλικό, το οποίο βρέθηκε δίπλα στο παιδικό καρότσι του εγγονού του, τραυματίστηκε στο χέρι. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Χίο όπου και νοσηλεύεται.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/4/15 12:24

    ΚΑΘΕ χρόνο στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ χάνονται ζωές και στην "καλύτερη" περίπτωση χάνονται χέρια ή μάτια. Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο κόσμος θα καταλάβει πως οι κροτίδες και τα πάσης φύσεως βεγγαλικά είναι ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ?

    Πρέπει να απαγορευτούν σαν τα όπλα!

    Δείτε το παρακάτω βίντεο πριν χρησιμοποιήσετε αυτά τα "πράγματα":

    www.youtube.com/watch?v=h-7yffeZX30

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *