ροή ειδήσεων

Προσωρινά κρατούμενοι για την τραγωδία με μετανάστες στη Ρόδο



Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση... της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου και της Ανακρίτριας Ρόδου, οι δύο Σύροι διακινητές, που φέρονται να προκάλεσαν ναυάγιο στην περιοχή «Ζέφυρος», οδηγώντας στο θάνατο τρεις μετανάστες, μεταξύ αυτών και ένα 5χρονο αγόρι.

Σήμερα εξ’ άλλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των διακινητών ο αδελφός του ενός εκ των διακινητών, υποστηρίζοντας ότι ήταν και οι ίδιοι μετανάστες και δεν είχαν σχέση με το κύκλωμα των δουλεμπόρων της Τουρκίας.

Συμπληρωματική δίωξη

Την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος Σύρων διακινητών Α. Β. R. του J. 27 ετών και K. Η. του A. R. 26 ετών, που φέρονται ως οι υπαίτιοι της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή του Ζέφυρος, ζήτησε χθες αρμοδίως από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

Η ανακρίτρια έκρινε συγκεκριμένα, μετά και τη λήψη καταθέσεως από λιμενικό, ότι στους δύο Σύρους διακινητές θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη και για το βαρύτατο αδίκημα της πρόκλησης ναυαγίου.
Είναι ήδη κατηγορούμενοι για μεταφορά με πλωτό μέσο από το εξωτερικό στο εσωτερικό της χώρας πολιτών τρίτης χώρας, που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου, από κοινού και από κερδοσκοπία, κατά συρροή, εκ της οποίας πράξης επήλθε θάνατος και μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», οι δύο δουλέμποροι, παρίσταναν τους μετανάστες και κρατούνταν μαζί με άλλους στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.

Κατά την προανάκριση, αναγνωρίσθηκαν ωστόσο από 3 μετανάστες και από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν αναλάβει την μεταφορά των μεταναστών από το Φετιγέ της Τουρκίας στη Ρόδο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *