ροή ειδήσεων

ΓΙΑΤΙ το βορειοδυτικό τμήμα του Τύμβου της Αμφίπολης είναι ανέπαφο ακόμα?




Ερχόμενος κάποιος επισκέπτης στον τάφο της Αμφίπολης αυτό που θα παρατηρήσει πολύ εύκολα... είναι ότι ενώ στο νοτιοανατολικό τμήμα του τάφου η ανασκαφή έχει προχωρήσει κανονικά στο βορειοδυτικό δεν έχει ...
πραγματοποιηθεί καμία ανασκαφική εργασία. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι ίσως να υπάρχουν επιφανειακοί τάφοι. Όμως γιατί δεν πείραξαν και τη βάση του βορειοδυτικού τμήματος;

Πόσο πιθανό είναι να υπάρχει η δεύτερη πύλη εισόδου;

Καταφεύγοντας στις αεροφωτογραφίες από το βίντεο που έχει δημοσιεύσει το ENA CHANNEL ένας καλός παρατηρητής θα διαπιστώσει ότι ενώ περιμετρικά του λόφου και κατά μήκος του μαρμάρινου περιβόλου, έχει σκαφτεί ο λόφος και από την εσωτερική πλευρά κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει στην βορειοδυτική πλευρά του Τύμβου, όπου εκεί σταματάει απότομα. Είναι πολύ πιθανό ήδη να έχει εντοπιστεί η άκρη κάποια λίθινης κατασκευής, όπως εξάλλου συνέβη και στην νότια πλευρά, εκεί που εντοπίστηκε η πύλη με την σφίγγα.

Στις αεροφωτογραφίες φαίνεται πολύ καθαρά ότι έχει σταματήσει στο σκάψιμο περιμετρικά του Τύμβου και το τμήμα της βορειοδυτικής πλευράς έχει μείνει ανέπαφο, αναμένοντας την συνέχεια της ανασκαφής από εκεί την πλευρά. Δεν θα μας ξαφνιάσει καθόλου αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση και εντοπιστεί μια πύλη, η οποία ίσως και να μην έχει κανένα διάκοσμο ή κάποιο άλλο διακριτικό – σκόπιμα για να μην τραβάει την προσοχή – και να είναι τελικά η κύρια είσοδος που θα οδηγήσει στην λύση του μυστηρίου και στις απαντήσεις που όλοι διψάμε να μάθουμε.


Στις παραπάνω δύο φωτογραφίες φαίνεται καθαρά ότι ενώ έχει γίνει αποχωμάτωση του λόφου εσωτερικά του περιβόλου, το βορειοδυτικό σημείο το άφησαν ανέπαφο.

Γιατί το ΥΠΠΟΑ δεν έδωσε στοιχεία από την διασκόπηση αυτής της περιοχής;

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τι έχει δοθεί στην δημοσιότητα μέχρι στιγμής από την νέα ηλεκτρική διασκόπηση που έφερε εις πέρας το Πανεπιστήμιο.



Τι γίνεται λοιπόν με το βορειοδυτικό τμήμα του Τύμβου της Αμφίπολης? Γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανασκαφική απόπειρα στο κομμάτι αυτό? Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες!



amfipolinews.blogspot.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *