ροή ειδήσεων

Η άγνοια σκότωσε για ακόμα μια φορά τον φύλακα των αγρών της Ρόδου



Σύμφωνα με τοπικά ρεπορτάζ θανατώθηκε ένα φίδι θεωρώντας πως είναι επικίνδυνο ... Δυστυχώς το μόνο επικίνδυνο στην υπόθεση είναι η άγνοια μας για την πανίδα του νησιού. Η Ρόδος δεν έχει δηλητηριώδη φίδια και το φίδι που αδίκως και παρανόμως σκοτώθηκε ΔΕΝ είναι Οχιά αλλά ένας ακίνδυνος νεαρός Ζαμενής της Ρόδου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Την περασμένη Κυριακή 19-04-2015, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην αυλή…. του κτιριακού συγκροτήματος όπου βρίσκεται το κέντρο ΕΛΠΙΔΑ με πρωτοβουλία εθελοντών, αφού ο Δήμος αδυνατούσε να καθαρίσει τα χόρτα που είχαν πνίξει την αυλή του κέντρου!!!

Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα αυτή των συμπολιτών μας είναι εθελοντές και έχουν καθαρίσει διάφορα σημεία της Ρόδου όπου οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας αδυνατούν να παρέμβουν.

Οι εθελοντές έκοψαν τα αγριόχορτα και τα στοίβαξαν μέχρι να καταφέρουν να περάσουν οι ίδιοι πάλι να τα μαζέψουν.

Το αποκορύφωμα όλων των γεγονότων, ήταν έξω από την αυλή να βρεθεί μια οχιά ,με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά,κατανοητούς σε όλους!!

Μετά από επικοινωνία που είχε το aegeantoday.gr με την Πρόεδρο του Κέντρου κα Σταυρούλα Καπούλα και την κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Ρηγοπούλου Γεωργία μας ενημέρωσαν για το αίτημα που είχαν στείλει στο Δήμο χωρίς βέβαια να εισακουστούν.

«Είχαμε στείλει αίτημα στον Δήμο στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου από τις 16-03-2015 και επίσης τους ζητούσαμε να επιμεληθούν τον καθαρισμό των δέντρων που βρίσκονται στο δρόμο πίσω από τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προς το κατάστημα JUMBO, καθώς προκαλούν φθορές στο λεωφορείο του Κέντρου μας το οποίο περνάει καθημερινά από το συγκεκριμένο δρόμο, αλλά δεν έγινε τίποτα από αυτά. Τυχαία μια ημέρα είχε έρθει ο κύριος Πέλοπας να προσφέρει χυμούς στα παιδιά μας και είδε την αυλή μας που ήταν γεμάτη χόρτα και προσφέρθηκε να έρθει με άλλους μαζί για να καθαρίσουν. Καθάρισαν και άφησαν τα χόρτα που μαζεύτηκαν σε μια μεριά, μέχρι να μπορέσουν να φέρουν ένα αυτοκίνητο και να τα μαζέψουν. Και σήμερα είδαμε στην αυλή μας το φίδι και το απομάκρυνε ο οδηγός του Κέντρου από τα παιδιά και το σκότωσε. Καταλαβαίνετε τον κίνδυνο!!!!

Ειδοποιήσαμε ξανά στον Δήμο, στην Διεύθυνση καθαριότητας σήμερα και αφού τους είπαμε τι συνέβη, είπαν πως αύριο θα έρθουν να τα μαζέψουν… Ίδωμεν…


http://rodosreport.gr
http://aegeantoday.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/4/15 13:19

    Μαρεσει που τα έριχναν στο δήμο οι άσχετοι και ανιδεοι περί οικολογίας. Θα δάγκωνε λέει παιδάκια, σιγά μην τα καταπινε κιόλας σαν το ανακοντα στα έργα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι χειρότερο θερκιο που τον άνθρωπο δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κέντρο Ελπίδα για κάποιες ευαίσθητες ομάδες , δυστυχώς όμως δεν έδειξε ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο γεγονός... Το ίδιο επικίνδυνο για τα παιδιά είναι και τα κουνούπια - που εδώ και πολύ καιρό δεν έχει ψεκάσει ο δήμος- το ίδιο επικίνδυνος μπορεί να είναι και ένας κρότωνας στο έδαφος. Η ενημέρωση των πολιτών ελλειπής -φταίμε και οι ίδιοι εδώ. Επιτέλους ας τελειώσει εδώ ο ''διασυρμός'' του άτυχου φιδιού. Την άγνοια μας την καταπολεμάμε μόνο με ενημέρωση... Τα φίδια στην Ρόδο δεν είναι δηλητηριώδη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/4/15 23:02

    Yπάρχουν οχιές και είναι δηλητηριώδεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/4/15 00:48

      Η μόνη δηλητηριώδης οχιά που ξέρω είσαι εσύ. Άσχετε!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *