ροή ειδήσεων

Άνω-κάτω έγινε χωριό της Ρόδου Πασχαλιάτικα! - Δεν πήγε ο παπάς να λειτουργήσει σήμερα!


Ένα χωριό της Ρόδου έγινε κυριολεκτικά άνω-κάτω, Πασχαλιάτικα, όταν, σύμφωνα... με όσα έγιναν γνωστά, ο ιερέας τα "τσούγκρισε" με μερίδα κατοίκων και κυρίως με τη Νεολαία. Βέβαια, απ΄ ότι λέγεται, οι σχέσεις των δυο πλευρών, το τελευταίο διάστημα δεν έδειχνε να βρίσκεται σε καλό σημείο, μ΄ αποτέλεσμα το γυαλί να είναι ήδη ραγισμένο!

Μέχρι που τελικά "έσπασε", όταν οι νέοι στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα έθιμο πολλών χρόνων, προσπάθησαν ν΄ ανάψουν φωτιά δίπλα ακριβώς από την εκκλησία προκειμένου να κάψουν το ομοίωμα του Ιούδα.

Ο παπάς, όμως, αντέδρασε καθώς, όπως υποστήριξε οι καπνοί θα κάλυπταν την περιοχή και φυσικά και την εκκλησία. Έτσι, μπροστά στην επιμονή του παπά, μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής πήγαν και... απομάκρυναν τις "κουτσούρες", παίρνοντάς τες αρκετά μακριά από τον ναό.

Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αναστάτωση στους νέους οι οποίοι τις επανέφεραν και φυσικά τις άναψαν "στην ώρα τους", ενώ, παράλληλα, στον ίδιο χώρο, έψηναν και τα κρεατικά τους.

Έτσι, μπροστά, σ΄ αυτή την κατάσταση, τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής εξέφρασαν την επιθυμία να παραιτηθούν, ενώ μάταια οι κάτοικοι περίμεναν σήμερα και την εμφάνιση του παπά για να λειτουργήσει στην εκκλησία.

Ύστερα, λοιπόν, απ΄ όλα τα προαναφερόμενα, είναι βέβαιο πως την υπόθεση θ΄ αναλάβει να ξεκαθαρίσει ο Μητροπολίτης, ενώ, απ΄ ότι ακούγεται, δεν αποκλείεται να υπάρξει και απομάκρυνση του παπά από το συγκεκριμένο χωριό, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/4/15 18:55

    Μπράβο στην νεολαία της ΔΑΜΑΤΡΙΑΣ που κρατάει τη ήθη και έθιμα του χωριού της.Ντροπή σ αυτούς που έφτασαν μέχρι τον εισαγγελέα για να εμποδίσουν τους νέους του χωριού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/4/15 18:14

      καλα,τα ηθη και εθιμα,,αλλα πιστευω προηγειτε,ο σεβασμος στο σπιτι του θεου,,ας το εκαναν παραπερα,δεν θα παθαιναν τιποτα...αλλα ετσι ειναι σημερα η νεολαια μας, κακομαθημενοι χωρις ιχνη σεβασμου,,ετσι τα μαθαινουμε....ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/4/15 00:05

      Καλά τα έθιμα!!!! Αλλά τα ήθη που τα είδατε;;;!! Και τι σημαίνει τελικά ήθος; Μήπως τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα;Μήπως... φταίει το πολύ ήθος που μέσα σε μερικά χρόνια έχουν αλλάξει 4 παπάδες στο χωριό; Γιατί αυτοί οι νέοι θυμούνται την εκκλησία μόνο όταν πρόκειται να τηρήσουν τα έθιμα:Κάποια χωριά χαρακτηρίζονται γραφικά για την ομορφιά τους και κάποια άλλα για την "όμορφη" συμπεριφορά τους!!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/15 05:07

    Κατα τα μουτρα τους και οι προυχοντες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/4/15 08:28

    Αν άλλαξαν 4 παπάδες στο χωριό δεν φταίει το ήθος των νέων της Δαματριάς αλλά των συγκεκριμένων παπάδων και κάποιων ,,,,,,,,,,,,,, που φρόντισαν με την στάση και συμπεριφορά τους να κάνουν όχι μόνο τους νέους αλλά και πολλούς άλλους κατοίκους να μην εκκλησιάζονται στην εκκλησία του χωριού τους αλλά σε άλλες ενορίες. Οσο για το ότι η νεολαία μας είναι κακομαθημένη χωρίς ίχνος σεβασμού, εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος για την νεολαία μας, είναι όλοι τους καλά παιδιά τίμια,ούτε κλέφτες είναι, ούτε χασικλήδες,ούτε έχουν απασχολήσει κατά το ελάχιστο τις αρχές για οτιδήποτε μεμπτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/4/15 12:03

    Κατ'αρχήν δεν νομίζω πως θίχτηκε από κάποιον η τιμιότητα των νέων!!!! Ούτε είναι αυτό το θέμα του διαλόγου!!! Στο κάτω κάτω ένα χωριό ή μία ενορία, απαρτίζεται και από ενήλικες οι οποίοι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κρατούν τις ισορροπίες. Ο καθένας έχει μερίδιο ευθύνης γι΄αυτά που συμβαίνουν γύρω του, δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών!!! Το μήνυμα των Παθών του Χριστού είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο και όχι το "νίπτω τας χείρας μου" ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι!!!! Και όσον αφορά τους ιερείς, τι εννοείτε; 'Οτι η μητρόπολη βρίσκει ό,τι πιο ακατάλληλο και το στέλνει στο χωριό σας;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/4/15 19:31

    κοπροσκυλα δαματρενακια διωξατε τον παπα εμεινε το χωριο χωρις παπα!τωρα τι θα κανουμε με κλειστη την εκκλησιά?ποιος θα θαβει τους πεθαμενους ε?ποιος θα παντρεψει το σπουργιτα με την κρεμαστενη ε?φερτε μας παπα τωρα! διψαμε για λειτουργιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/15 09:58

      Καλή η ειρωνεία φίλε ανώνυμε!!!! Να εύχεσαι μόνο στη ζωή σου να μην χρειαστείς για κανένα λόγο τη Θεία παρέμβαση, γιατί τότε ο πόνος και ο φόρος θα είναι βαρύς!!!! Κι αν εσύ δεν διψάς για λειτουργία σεβαστό!!! Δεν είσαι όμως το μόνο πλάσμα στη γη, ούτε η γη κινείται γύρω από εσένα.Μάθε να σέβεσαι τις επιθυμίες και τα πιστεύω των γύρω σου αν θέλεις να σέβονται και οι άλλοι εσένα. Αφού βέβαια,μάθεις να σέβεσαι πρώτα εσύ τον εαυτό σου!!!!!.....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/5/15 19:16

      κοπριτη.....

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος15/4/15 19:47

    4 ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΌΝΙΑ ... πόσα ακριβώς χρόνια ρε παιδιά ;;; Καλά πολύ καλά τα ήθη και τα έθιμα ... Αλλά αν πήγαιναν πιό κάτω τι θα γινόταν ;;; Οταν λέτε νεολαία τι εννοείτε ;;;
    13 -19 ετών ;;; 25αρηδες 27αρδες δεν υπήρχαν ;;; Οι κάτοικοί του χωριού τι έκαναν ;;;
    Να μην στεναχωρήσουμε τα παιδιά μας . . . 4 παπάδες είναι πολλοί ...
    Βρείτε μία λύση για το μέλλον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/4/15 22:52

    δεν νομιζω οτι ο παπας,αντεδρασε ετσι χωρις λογο,,ουτε ειναι τρελος,,απλα ειναι καλο να καταλαβουμε ολοι μας το ιερο καθηκον που εχει, να υπηρετει τον θεο και να τηρει ταξη στην εκκλησια,,ειναι καλο αυτο δεν ειναι κακο...και προηγητε αυτο ,,παρα τα εθιμα μας τα κουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/4/15 08:12

    (απλα ειναι καλο να καταλαβουμε ολοι μας το ιερο καθηκον που εχει, να υπηρετει τον θεο )
    Και γιατί δεν πήγε ως όφειλε να λειτουργήσει ΛΑΜΠΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ στο ΣΤΑΥΡΟ όταν του το ζήτησαν αρκετοί πιστοί.Επειδή ήταν θυμωμένος με την χθεσινή αντίδραση του αννάματος της φωτιάς.Ωραία αντίδραση από άνθρωπο της εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/15 21:33

      Αρκετοί πιστοί;; Αν στους 500 κατοίκους οι 2 είναι για εσάς αρκετοί...τότε κάθε διάλογος είναι περιττός!! Για την τήρηση του εθίμου-εξ αιτίας του οποίου γίνεται όλη αυτή η ιστορία- ξεσηκώθηκε πάνω από το μισό χωριό! Για τη λειτουργία της Λαμπρής Δευτέρας-που κι αυτό έθιμο είναι- μίλησαν οι 2! Αφού το έμαθαν οι υπόλοιποι, αρκέστηκαν στα πισώπλατα μαχαιρώματα! Τον πήρατε τον ιερέα ένα τηλέφωνο να τον ρωτήσετε τι έγινε ή μέσα από τα σπίτια σας βγάλατε τα συμπεράσματά σας με ελαφριά τη συνείδηση; Μπορεί και να έκανε λάθος! Σύμφωνοι!!! Ελάτε,λοιπόν, να του βάλουμε κάποια "ταμπέλα" ή να του κρεμάσουμε κουδούνια!!!! Εμείς οι αναμάρτητοι, εμείς που θέλουμε εμάς να μην μας κρίνουν χωρίς να έχουν ακούσει την άποψη μας,που θέλουμε να μας συγχωρούν,να μας σέβονται,να αναγνωρίζουν την προσφορά μας, να μας αγαπούν....Μάλλον ο εγωισμός μας, μας έχει τυφλώσει! Δυστυχώς, η ζούγκλα ωχριά μπροστά μας, γιατί πάψαμε να φερόμαστε σαν άνθρωποι! Δεν θέλω κανένας να ακουμπάει το ΕΓΩ μου!!!! Εγώ είμαι και εσείς.... μετά από μένα!ΕΓΩ υπάρχω,ΕΓΩ θέλω,ΕΓΩ απαιτώ γιατί ΕΓΩ έχω δικαιώματα ενώ εσύ έχεις μόνο υποχρέωση-απέναντί μου φυσικά!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος16/4/15 18:08

    το θεμα ειναι οτι θελουμε παπα οπως ειπα και παραπανω διοτι εχουμε γαμους βαπτισεις, τι θα γινει?ας ελπισουμε καποιος χριστιανος να ερθει να κανει το λειτουργημα τουτο στο χωριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/15 23:13

      Κάντε ένα αίτημα μήπως μπορείτε να ενοικιάζετε κανέναν όποτε τον έχετε ανάγκη.... Γιατί και άλλος να έρθει, θα βρείτε τρόπο να τον κάνει να φύγει τρέχοντας!!!!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος16/4/15 21:01

    α ρε γκιλαθι 16/4/15 6:08 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/4/15 21:38

    ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/4/15 17:56

    Ασχετοι .....για να μη σας πω αυτό που σας ταιριαζει, ο ιερεας προσπαθησε, φανταζομαι με τον καλυτερο τροπο να σας δωσει να καταλαβετε. Ρωταω ...εν οψει ποιου γεγονότος λατρευτικου γινεται η εκδηλωση αυτή με τις φωτιες;-αυτο σας μαρανε τελος παντων-Αρα, δεν προηγειτεαι ο σεβασμος στο χωρο του ναου και στην τελετη και δεν πρεπει να ληφθεί υπ'οψιν και η γνωμη του ιερεα;Δλδ, τι επρεπε να τους πει ο ''παπας''... μπατε σκυλοι αλεστε; Παντα πρεπει να υπαρχουν αμοιβαίες υποχωρισεις και όχι σε τετοια θεματα, να φτανουμε στα ακρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/4/15 22:37

      Για να μπορείς να κάνεις υποχωρήσεις ή ακόμη και να ζητήσεις συγνώμη αν χρειάζεται, πρέπει να έχεις τη "μαγκιά" να κάνεις την αυτοκριτική σου!!!! Μετά στη ζωή μπορείς να προχωράς με λεβεντιά! Εδώ, δεν υπάρχει καμία λεβεντιά. Μόνο τσαμπουκάς! Η διαφορά είναι τεράστια.....

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *