ροή ειδήσεων

National Geographic: 15σέλιδο αφιέρωμα στη λιγότερο γνωστή Ελλάδα



Εκτενές αφιέρωμα 15 σελίδων για προορισμούς της Ελλάδας, περιλαμβάνει... η βρετανική έκδοση του περιοδικού National Geographic Traveller στο τεύχος Μαΐου.

«Η Σαντορίνη και η Μύκονος, παρά τις καθημερινές κρουαζιέρες, δε σταματούν να μαγεύουν τον επισκέπτη, αλλά σε αυτό το τεύχος επιδιώξαμε να αναδείξουμε τα λιγότερο γνωστά σημεία με τουριστικό ενδιαφέρον σε άλλα νησιά της χώρας», γράφει στο editorial ο Pat Riddell.

Όπως αναφέρει, η Ελλάδα διέρχεται μια εποχή μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια στους τομείς της Οικονομίας και της Πολιτικής.

Όπως αναφέρει ο Riddell, ο εισερχόμενος τουρισμός έχει γυρίσει σε θετικό έδαφος και οι νέες επενδύσεις έχουν δημιουργήσει νέες αεροπορικές συνδέσεις από το εξωτερικό και νέες επιλογές στη φιλοξενία, διευρύνοντας την τουριστική σεζόν.

Επισημαίνει μάλιστα ότι πλέον, εκτός από τις παραλίες και τον πολιτιστικό της πλούτο, η Ελλάδα προσελκύει τουρίστες και για τη γαστρονομία, την ποδηλασία, την πεζοπορία και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η Αθήνα, αναφέρει ο Riddell, είναι ίσως μια υποτιμημένη πόλη για διακοπές city break, η οποία διαθέτει νεανικό κλίμα, η Θεσσαλονίκη είναι μια άγνωστη πόλη και η ηπειρωτική Ελλάδα, ειδικά η Χαλκιδική και η Πελοπόννησος, σπάνια προσελκύει τον όγκο των τουριστών που κατευθύνεται στα περίφημα ελληνικά νησιά.

Αναφέρεται στην πρώτη του εμπειρία στην Ελλάδα, 14 χρόνια πριν, οπότε επισκέφθηκε κάποια ηπειρωτική περιοχή της και στην εμπειρία του island-hopping με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά.

Και καταλήγει: «Φέτος το καλοκαίρι έχω κλείσει διακοπές μιας εβδομάδας στην Κέρκυρα, η οποία αδίκως έχει αμαυρωθεί από τη φήμη για το resort Kavos, όμως η παλαιά πόλη που αποτελεί μνημείο της Ουνέσκο και το Κερκυραϊκό Μονοπάτι είναι παραπάνω από αρκετοί ως λόγοι για να επισκεφθεί κανείς το νησί. Και ξέρω ότι νησιά όπως η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Ρόδος και άλλα πολλά ελληνικά νησιά θα με κάνουν να επιστρέφω στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια…».









tornosnews

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *