ροή ειδήσεων

Αλλάζει ραγδαία – Δείτε πώς θα έχει διαμορφωθεί ο θρησκευτικός χάρτης στα επόμενα χρόνια! (PHOTOS)



Μπορεί αυτή την στιγμή ο Χριστιανισμός να είναι μακράν η δημοφιλέστερη θρησκεία παγκοσμίως,...
όμως δεν είναι και η πιο αναπτυσσόμενη.Σύμφωνα με έρευνα του PewResearchCenter, μέχρι το 2050 θα έχει αποκτήσει έναν πολύ μεγάλο «ανταγωνιστή».....

Μετά από μια έρευνα… γιγαντιαίων διαστάσεων, το πολύ γνωστό κέντρο ερευνών κατέληξε σε μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες στατιστικές προβλέψεις, σε θέματα γύρω από την θρησκεία. Οι αλλαγές που θα προκύψουν μέσα στα επόμενα 35 χρόνια, αναμένονται να είναι ραγδαίες, σε βαθμό που είναι ικανός να αλλάξει το θρησκευτικό προφίλ του πλανήτη.

Τα ποσοστά γονιμότητας, ο αριθμός των νέων που ανάμεσα στους πιστούς κάθε θρησκεύματος αλλά και οι άνθρωποι που αλλαξοπιστούν, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που λήφθηκαν υπ” όψιν στην μελέτη του Pew. Σύμφωνα με αυτήν, το 2050 ο αριθμός των χριστιανών θα παραμείνει υψηλότερος από κάθε άλλη θρησκευτική ομάδα, όμως θα έχει προσεγγιστεί σημαντικά από τους μουσουλμάνους.

Την ώρα που ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά 35%, όλες οι θρησκείες πλην του Βουδισμού, θα αποκτήσουν περισσότερους πιστούς. Ο ρυθμός αύξησης όμως είναι το φλέγον ζήτημα, καθώς αν οι προβλέψεις του Pew επιβεβαιωθούν, τότε ο Ισλαμισμός θα αυξηθεί κατά 73% παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή, οι χριστιανοί θα αυξηθούν κατά 35% και οι ινδουιστές κατά 34%.






Με αυτόν τον τρόπο, το 2050 φαίνεται πως Χριστιανός και Ισλαμισμός θα έχουν πολύ κοντινούς αριθμούς πιστών ανά τον κόσμο, προσεγγίζοντας ταυτόχρονα τα 3 δισεκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό της γης ο αριθμός των άθεων υπολογίζεται πως θα μειωθεί μέχρι το 2050. Από 16% που υπολογίζεται πως είναι σήμερα, θα πέσει στο 13%. Ενα στοιχείο που φαντάζει παράδοξο, καθώς σε χώρες όπως οι Η.Π.Α και η Γαλλία οι άθεοι αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά τους.

Αν οι προβλέψεις του πασίγνωστου ερευνητικού κέντρου βγουν αληθινές, τότε για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία θα υπάρξει μια τόσο έντονη «κόντρα» μεταξύ δύο θρησκειών, για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Αντιστοιχίζοντας τα ποσοστά σε πραγματικούς αριθμούς, βλέπουμε πως σύμφωνα με το Pew, το 2050 οι χριστιανοί θα είναι 2.9 δισεκατομμύρια, ενώ οι μουσουλμάνοι μόλις 150 εκατομμύρια λιγότεροι. Οι ινδουιστές σε όλο τον κόσμο θα βρίσκονται κοντά στα 1.4 δισεκατομμύρια ενώ οι άθεοι θα είναι κατά 150 εκατομμύρια λιγότεροι.



Ενας από τους λόγους που ο αριθμός των μουσουλμάνων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, είναι ο τεράστιος αριθμός των νέων σε ηλικία πιστών. Από το σύνολο των ισλαμιστών, το 34% είναι κάτω των 15 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των χριστιανών είναι μόλις 27%. Αντιθέτως, οι χριστιανοί παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά πιστών στις μεγαλύτερες ηλικίες. Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η διακύμανση των πιστών κάθε θρησκείας. Τα ποσοστά σε μερικές περιπτώσεις δεν αθροίζουν στο 100% λόγω στρογγυλοποίησης των δεδομένων.



Αν επιβεβαιωθούν οι μελέτες του Pew, τότε σε 35 περίπου χρόνια θα συμβεί κάτι πρωτοφανές στα θρησκευτικά δεδομένα του πλανήτη. Το 2050 λοιπόν, ίσως και να είναι μια χρονιά «ορόσημο» για την εξέλιξη του θρησκευτικού χαρακτήρα του πλανήτη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *