ροή ειδήσεων

Η εικόνα που έγινε viral και μια συγκλονιστική ιστορία: Η νεαρή μετανάστρια που ναυάγησε στη Ρόδο [εικόνες & βίντεο]



Η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου. Σε αυτή η Wegasi Nebiat με το φόβο... και την απόγνωση ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της μόλις είχε διασωθεί έπειτα από το ναυάγιο της Ρόδου.

Η 24χρονη που έχει καταγωγή από την Ερυθραία, θα μεταβεί στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη, όταν και συναντήθηκε με συμπατριώτη της, λύγισε και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς.

Η ίδια διηγείται στην Daily Mail το ταξίδι που έκανε με προορισμό την Ευρώπη και την αγωνία της να εξασφαλίσει μία καλύτερη ζωή. «Είμαι τόσο χαρούμενη. Δεν είμαστε σίγουροι τι θα κάνουμε, αλλά ελπίζουμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη», λέει. Όπως διηγείται μάλιστα το ταξίδι της για την Ευρώπη διήρκεσε πάνω από ένα μήνα, ενώ η οικογένειά της πλήρωσε πάνω από 9.000 χιλιάδες ευρώ για να της δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει μία καινούρια ζωή στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Σουηδία.



Από την Ασμάρα, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας, όπου ζούσε, πήρε το λεωφορείο για μία μικρή πόλη της χώρας και από περπάτησε 70 χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα με το Σουδάν. Από εκεί την παρέλαβαν οι διακινητές και με αυτοκίνητο την μετέφεραν στο Χαρτούμ, από όπου και πέταξε με πλαστό διαβατήριο για την Κωνσταντινούπολη.

Οι ακτές του Μαρμαρά ήταν ο επόμενος σταθμός της όπου την περίμενε το ξύλινο σαπιοκάραβο που θα την μετέφερε στο ελληνικό νησί. Εκεί έμεινε μερικές μέρες σε ένα ξενοδοχείο μαζί με κάποιους ακόμα μετανάστες από την Αφρική και τη Συρία.

Η Wegasi ήταν ανάμεσα στους 100 περίπου επιβαίνοντες που πάλεψαν με τη θάλασσα στιςακτές της Ρόδου. Όλοι τους εκτός από μία γυναίκα από την Ερυθραία με το εξάχρονο αγοράκι της, και μία ακόμα Σύρια, κατάφεραν να επιβιώσουν.



Μιλώντας μέσα από μία μάσκα οξυγόνου, καθώς μετά το ναυάγιο έπαθε πνευμονία, η Wegasi κοκκίνισε όταν της έδειξαν την φωτογραφία με τον διασώστη να βγάζει από τη θάλασσα. «Δε θυμάμαι πολλά. Ήμουν στο νερό φοβισμένη και μετά βρέθηκα εκεί. Νιώθω τυχερή. Έχω οικογένεια πίσω στην πατρίδα και είμαι τυχερή που τα κατάφερα».

Όπως φαίνεται από την μαρτυρία της, είχε πραγματική τύχη καθώς, η βάρκα στην οποία επιβιβάστηκαν ήταν ικανή να μεταφέρει μόνο 30 άτομα. Το ταξίδι τους διήρκεσε έξι ώρες, και η μία φίλη της κοπέλας από την Ερυθραία, δήλωσε στην Daily Mail, ότι αυτή ήταν η πιο τρομακτική στιγμή τη ζωής της. «Όλοι νομίζαμε ότι θα πνιγούμε. Ήμασταν όλοι μαζί στην καμπίνα και δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα και ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος και βρεθήκαμε στο νερό. Ήμουν πολύ φοβισμένη. Θέλαμε να βγούμε (στη στεριά) και όλοι αυτοί οι άνθρωποι μας βοηθούσαν», λέει η φίλη της Wegasi.



Στο ρεπορτάζ της η Daily Mail κάνει αναφορά και στους Ροδίτες και τους διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Ο Μανώλης Σταυρής διηγείται την τραγική στιγμή που το μωρό μία γυναίκας έπεσε από τα χέρια της και βυθίστηκε στην θάλασσα. «Βούτηξα στη θάλασσα και έπιασα το μωρό. Ακόμα έξι άνθρωποι έπεσαν στο νερό μετά από εμένα. Δεν ένιωθα ούτε κρύο ούτε τίποτα. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να σώσω τους ανθρώπους», λέει. «Μία Ελληνίδα δίπλα μου έβγαλε τα ρούχα του παιδιού της για να ντύσει το μωρό που έσωσα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Μπορεί να μην έχουμε πολλά, μπορεί να πεινάμε, αλλά σε καταστάσεις όπως αυτή είμαστε οι καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο», καταλήγει.



iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *