ροή ειδήσεων

Τρομοκρατική επίθεση μέσω του Wi-Fi των αεροπλάνων!



Αεροσκάφη των αμερικανικών αερογραμμών θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών...
μόνο και μόνο λόγο του Wi-Fi που χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση οι επιβάτες στο διαδίκτυο, αναφέρει η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας (NSA)...

Σύμφωνα με κυβερνητικές υπηρεσίες ο κίνδυνος αεροπειρατείας μέσω του WiFi του αεροσκάφους είναι ένας από τους πολλούς υπαρκτούς κινδύνους τους οποίους και πρέπει στο μέλλον να αντιμετωπίσουν δραστικά, με την χρήση νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων.

"Το ίντερνετ στην καμπίνα του αεροσκάφους, είναι ουσιαστικά ένας απευθείας δίαυλος επικοινωνίας του αεροπλάνου με τον έξω κόσμο, που περιλαμβάνει επίσης και πολλούς κακόβουλους χρήστες", αναφέρει η έκθεση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή Αερομεταφορών έχει αρχίσει να συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας για τον εντοπισμό των αναγκαίων αλλαγών.

"Η συγκεκριμένη απειλή συνεχίσει να μεγαλώνει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να είναι πρώτο στη σκέψη μας" ανέφερε Αμερικανός Γερουσιαστής που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με προγραμματιστές, ένα ιός ή ένα κακόβουλο λογισμικό από ένα website το οποίο θα επισκέπτονταν ένα επιβάτης θα μπορούσε να μολύνει τα συστήματα του αεροσκάφους.

"Αυτή η έκθεση παρουσιάζει μία σοβαρή απειλή, που είναι αυτή της κυβερνοεπίθεσης στα συστήματα του αεροσκάφους κατά την διάρκεια της πτήσης", αναφέρει ο Peter DeFazio, της επιτροπής μεταφορών των ΗΠΑ.

"Η ρυθμιστική αρχή των Αερομεταφορών πρέπει να ανεβάσει τα στάνταρ ασφαλείας ώστε να εμποδίσει τρομοκράτες με λάπτοπ στο αεροσκάφος ή το έδαφος να πάρουν τον έλεγχο του αεροσκάφους μέσω του συστήματος Wi-Fi", αναφέρει.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *