ροή ειδήσεων

Πανέτοιμοι 1.420 μαθητές από τα Δωδεκάνησα για τις Πανελλήνιες


Αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η μεγάλη δοκιμασία για 1.420 νέους και νέες από τα Δωδεκάνησα,... οι οποίοι θα πάρουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις διεκδικώντας έτσι μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Μιλώντας χθες στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκάνησου κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης, επισήμανε ότι όλα τα σχολικά συγκροτήματα και τα εξεταστικά κέντρα, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, έτσι ώστε να ανταποκριθούν με ακρίβεια στον στόχο τους που είναι η εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας των εξετάσεων.

Στην περιοχή της Δωδεκανήσου, όλα τα σχολικά συγκροτήματα των Λυκείων θα είναι εξεταστικά κέντρα, εκτός από τα δύο ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν στη Ρόδο, της Χάλκης, του Καστελλορίζου και του 1ου Λυκείου της Κω, όπου οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν σε άλλα προκαθορισμένα εξεταστικά κέντρα που τους έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Γονείς και εκπαιδευτικοί, βρίσκονται όλοι στο πλευρό των μαθητών που από την Δευτέρα ξεκινούν την μεγάλη δοκιμασία, διεκδικώντας έτσι να κατακτήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Με έκθεση ανοίγει η αυλαία
Αύριο 18 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις 2015 για τους μαθητές των γενικών λυκείων με το μάθημα της έκθεσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι πανελλήνιες θα τελειώσουν την Τρίτη 2/6 με το μάθημα Αρχές οικονομικής θεωρίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.

γ) Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Β. Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων.

Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα. Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί. Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.

Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους.
Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *