ροή ειδήσεων

Ούτε το 2015 θα πετάξουν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα



Η απουσία δίκτυο υδατοδρομίων στη χώρα, είναι η αιτία που δεν θα πετάξουν ούτε φέτος τα υδροπλάνα ανέφερε ο...

κ. Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων.

Έτσι, η έναρξη της λειτουργίας των υδροπλάνων μετατέθηκε για το 2016, «αν όλα πάνε καλά», υπογράμμισε ο κ. Χαραλάμπους προσθέτοντας πως «η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς σε όλη την επικράτεια το συντομότερο δυνατό.»

Παράλληλα ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχει λάβει άδεια λειτουργίας μόνο το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας ενώ πάνω από 40 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά από το 2016 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα».

Σκοπός της Hellenic Seaplanes S.A. δήλωσε επίσης ο κ. Χαραλάμπους είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με τη νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς.

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει συντονισμένα από τις διευθύνσεις του υπουργείου ενέργειες για την δρομολόγηση όλων των διαδικασιών δημιουργίας υδατοδρομίων και για την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσει το συντομότερο η λειτουργία των υδροπλάνων.

«Η ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων πρόκειται για ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας, η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας. Τα υδροπλάνα μπορούν να δώσουν ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς» επισήμανε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε πως «ως υπουργείο και ως κυβέρνηση στηρίζουμε όλες τις επενδυτικές πρωτοβουλίες στον τομέα των υδροπλάνων ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά, οι προοπτικές ανάπτυξης τεράστιες και η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *